Prodavali drogu na festivalu u Štinjanu

Pulska je policija tijekom vikenda dovršila dva kriminalistička istraživanja zbog prodaje droge na festivalu u Štinjanu te je utvrđena sumnja da je kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama počinilo četvero državljana Velike Britanije i jedan hrvatski državljanin.

U nedjelju, 2. rujna oko 3.10 sati, policijski službenici su prilikom preprodaje droge zatekli 31-godišnjeg hrvatskog državljanina, koji je 19-godišnjem irskom državljaninu prodao 0.5 grama amfetamina i 3.1 grama marihuane. Osumnjičeni je kod sebe posjedovao još 9.9 grama amfetamina, 0.3 g marihuane, mobilni uređaj i oko 940 kuna, za koje se pretpostavlja da potječu od prodaje droge. Pronađeni predmeti su oduzeti, a osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, istog dana u večernjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske. Državljaninu Irske je zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, izdan prekršajni nalog.

Istog dana oko 3.45 sati, zatečeno je četvero državljana Velike Britanije u posjedu veće količine opojne droga. Dvojca 27-godišnjaka, 27-godišnjakinja i 23-godišnjak zatečeni su s više vrećica s ukupno 31.1 grama ketamina, 17.1 grama amfetamina,26.9 grama droge MDMA, 23.3 grama marihuane, 0.3 grama kokaina i 30 tableta exctasy te 18.470 kuna i 60 funti od preprodaje droge. Pretragom objekta smještaja i vozila koje koriste državljani Velike Britanije, policijski službenici pronašli su još 10 grama marihuane, dvije motane cigareta s mješavinom marihuane i duhana težine 0.8 grama i 3 grama droge exctasy, vrećice za pakiranje droge, drobilicu za usitnjavanje marihuane, 995 eura i 10 funti, za koje se pretpostavlja da potječu od prodaje droge te druge predmete.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, istog dana u večernjim satima, državljani Velike Britanije privedeni su u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Pin It on Pinterest