Trčanje pulske Xice dio je čarolije Visualia Festivala

Visualia Festival još danas svjetli čarolijom boja, oblika i veličanstvenosti svjetla raznih instalacija od 20 do 24 sata. Osim što ste mogli u šetnji gradom pogledati autorska djela od čak 19 umjetnika koji su u Pulu donijeli 23 instalacije na ukupno 13 lokacija, danas imate priliku i protrčati svjetlom okupanom Pulom na četvrtoj pulskoj Xici.  Zbog pulske Xice koja dijelom prolazi kroz Forum, prikazivanje Phaneron 22  3D video mappinga autora Jeana Samoleca bit će održano u 22 sata. Trkači će svakako protrčati kroz interaktivnu audiovizualnu mapping instalaciju You are here … somewhere else, koja je također na Forumu, a djelo je autora Matthieua Tercieuxa i Edouarda Soillota ft. Undertoon,  a instalacija je nastala i u suradnji s Dječjim vrtićem Bambi iz Pule.

Četvrta godina noćnog izdanja pulske Xice održava se u centru grada sa spektakularnim ulaskom u cilj u dvijetisućljetnu Arenu. Dječje utrke startaju u 19.30, utrka na 5 km u 20.30 dok utrka na 10 km u 20.35 sati ispred Arene. Sve ostale informacije o utrci potražite na: https://www.utrka.com/utrke/xica/2018/info/ .

Čaroliju Pule okupane svjetlom Visualia Festivala donosimo vam kroz nekoliko fotografija autora Marka Hajdarovića i Sonje Bajramović.

Pozivamo vas na prvi VisualiaAftrParty! Na festivalskoj lokaciji broj 12 – u Circolo, Zajednicu Talijana Pula, gdje će se održati proslava zatvaranja festivala od 22 do 4 sata. Dođite i uživajte uz INNACA – Music After Dinner, druženje, glazbu, ples i degustirajte festivalski Visualia koktel.

Organizatori festivala su: Udruga Sonitus i Turistička zajednica grada Pule, uz suorganizatore Arheološki muzej Istre te Povijesni i pomorski muzej Istre.

Festival podržavaju:  Grad Pula, Istarska županija, Zaklada Kultura Nova, Turistička zajednica Istarske županije i Hrvatska turistička zajednica.

Zahvaljujemo dragim sponzorima i partnerima:  Arena Hospitality  Group, Heineken, Hrvatska poštanska banka, IDD production,  Ara Electronic, Turistička zajednica grada Zagreba, Mijena,  Aquarium Pula,  Zemlja Zabave, Medvid Produkciji iz Pule, Xica, MAD – Music After Diner, Mestna Občina Ljubljana, Bundeskanzleramt (Ministarstvo kulture Republike Austrije).

O Visualia Festivalu:

Visualia Festival Festival ima za cilj promicanje modernih radova iz područja audiovizualne umjetnosti te isticanje umjetničkih vrijednosti, kao i povećanje cjelokupnog kulturnog kapitala, isticanju umjetničkih vrijednosti i postizanju koristi za zajednicu i društvo.  Festival je nastao u organizaciji Udruge Sonitus i uz suradnju s Turističkom zajednicom grada Pule te brojnih partnera.  Ovo je prvi festival svjetla u Hrvatskoj prilikom kojeg svi Puležani i pulski posjetitelji šetajući gradom kao da se transportiraju u drugu dimenziju, u budućnost isprepletenu grandioznom prošlošću i čarolijama nove tehnologije i audiovizualne umjetnosti. Održan po prvi puta 2013., iz godine u godinu raste, razvijajući se i predstavljajući nove umjetnike i poneke već dobro poznate, ali uvijek s novim, intrigantnim svjetlosnim instalacijama. Šesta godina održavanja festivala dokaz je njegove vrijednosti i potencijala za razvoj konkurentnosti i jačanje prepoznatljivog destinacijskog imidža koji Pulu predstavlja i kao grad svjetla, jer je Visualia 2016. godine uvršten u kalendar svjetskim svjetlosnih festivala. Ove godine na festivalu izlaže veći broj inozemnih umjetnika što je posljedica uključivanja udruge Sonitus u međunarodni EU-projekt koji je to omogućio.

Možete nas pratiti na web stranici www.festival-visualia.com,  a ako ste propustili pogledati Live Stream Show s otvorenja Visualia Festivala, evo tu možete ponovo pogledati šetnju I razgledavanje Visualia Festivala s Ivanom Šarićem:

https://www.facebook.com/VisualiaFestival/videos/319047958645078/

Pin It on Pinterest