Održana akcija pošumljavanja Fratarskog otoka

Danas se na Fratarskog otoku održalo pošumljavanje na kojem su sudjelovali zamjenica gradonačelnika Grada Pule Elena Puh Belci, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović, direktor Fratarskog d.o.o Vjekoslav Jozanović te polaznici gradskih  i privatnih pulskih dječjih vrtića s njihovim predstavnicima.

Pošumljavanje je donacija Hrvatskih šuma s oko 100-tinjak stabala crnike, čija je funkcija jednoga dana zamijeniti trenutna stabla borova čije je trajanje upitno.

Zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci srdačno je pozdravila sve prisutne, posebno djecu ističući važnost boravka u prirodi, važnost učenja o zaštiti okoliša i sudjelovanja u svrhu dobrobiti zajednice. Pohvalila je ovu donaciju Hrvatskih šuma i inicijativu Fratarskog d.o.o i vrtića.

Sanja Subotić iz Dječjeg vrtića „Mali svijet“ zahvalila se na mogućnosti sudjelovanja u ovom projektu iz razloga što vrtić provodi u svom programu šumsku pedagogiju u cilju vraćanja djece prirodi te im se ovo savršeno uklopilo u projekt, na oduševljenje i djece i roditelja. Sudjelovale su dvije vrtićke skupine od ukupno šest u kojima se šumaska pedagogija provodi.

Direktor Fratarskog d.o.o zahvalio se svima na dolasku i rekao kako je ova donacija primjer dobrog održavanja sklada prirode i čovjeka, te kako će se truditi svake godine zasaditi barem onoliko stabala koliko tokom godine padne, da bi otok uvijek ostao mirna, zelena oaza građana Pule i šire.

Svi zajedno, njih 100-tinjak za 100-tinjak stabala,  zasadili su stabla, a kasnije su odrasli odgovarali na znatiželjne upite djece, ali i uživali u miru , zelenilu i suncu, shvaćajući kako je bitno ono što su danas napravili.

Veruda (Fratarski otok) je otok smješten u istoimenom zaljevu na jugu Pule. Nalazi se u neposrednoj blizini lučice (marine) Bunarina. Na otoku je u tijeku ljeta organiziran kamp,  a s kopnom je povezan brodskom linijom (10 min).

 

 

Pin It on Pinterest