APEL GRAĐANIMA – ZAŠTITIMO GRADSKU IMOVINU: U dječja igrališta Castrum uložio više od 1,6 milijuna kuna, najveći problem su vandali

U proteklom periodu izgrađeno je u cijelosti više dječjih igrališta, odnosno brojna su u cijelosti renovirana i obnovljena novim modernijim igralima s ciljem povećanja atraktivnosti dječjih igrališta i pružanja mališanima mogućnost da što kvalitetnije iskoriste dječje zone, navodi direktor Castruma Aleksandar Matić.

Grad Pula velike napore ulaže u podizanje standarda dječjih igrališta na području cijeloga grada koja su, njih 69, zastupljena u svim mjesnim odborima. Uz izgradnju novih dječjih igrališta, brojna su i renovirana, uređena i opremljena modernim igralima. Igrališta se svakodnevno obilaze kako bi se provjerila njihova sigurnost, djelatnost koju je od 2017. godine, preuzelo društvo Castrum Pula 97, koje odrađuje poslove redovnog i izvanrednog održavanja te aktivnosti u skladu s planom malih komunalnih akcija.

Kada se govori o održavanju igrališta to prioritetno znači – sigurnost djece na dječjim igralištima na način da posebno certificirani djelatnici Castruma svakodnevno obilaze i provjeravaju ispravnost i sigurnost sprava i igrala te ostalu prateću infrastrukturu poput zaštitne ograde, klupa, podloga, znakova s uputama i drugo kako sigurnost djece ne bi ničim bila ugrožena. Sva dječja igrališta na području grada namijenjena su dobnoj skupini do 12 godina, dok je igralište u Mutilskoj ulici namijenjeno nešto starijoj djeci, odnosno tinejdžerima.

– U proteklom periodu izgrađeno je u cijelosti više dječjih igrališta, odnosno brojna su u cijelosti renovirana i obnovljena novim modernijim igralima s ciljem povećanja atraktivnosti i pružanja mališanima mogućnost da što kvalitetnije iskoriste dječje zone. Pritom se igrališta opremaju i urbanom opremom kako bi roditelji mogli bezbrižno promatrati svoje mališane u igri, navodi direktor Castruma Aleksandar Matić.

U tom kontekstu navodi izgradnju novih dječjih igrališta u Gervaisovoj ulici i na Trgu kralja Tomislava, u Vitasovićevoj, u Ulici Kašćuni u Štinjanu, u Valdebeku, cjelovitu rekonstrukciju dječjeg igrališta na Gregovici u Ulici Istarskog razvoda, a nova igrala u posljednje vrijeme postavljena su na dječjim igralištima u Rizzijevoj, Mutilskoj, Koparskoj ulici, Ulici Orbanin te su uređena dječja igrališta u Osječkoj ulici, Ulici Sisplac i Gortanovoj ulici, na Zeleniki, u Valmadama, pored utvrde Monvidal, Sponzinoj, Vukovarskoj, Kochovoj ulici, u Japodskoj ulici, na Velom Vrhu između Sponzine ulice i Ulice braće Leonardelli i ostalim lokacijama sukladno potrebama.

Izvor: https://www.glasistre.hr

 

Pin It on Pinterest