Otvoreni 11. Dani inženjera elektrotehnike u Puli

U Puli su danas otvoreni 11. Dani inženjera elektrotehnike, koji se održavaju od 27. do 29.9. u Hotelu Park Plaza.
Najveće je to stručno okupljanje inženjera elektrotehnike u regiji koje organizira Hrvatska komora inženjera elektrotehnike, u cilju promicanja struke i stručnog usavršavanja svojih članova.

U Puli se održavaju treći put za redom, a skupu će nazočiti približno 400 sudionika.

Svečanom otvaranju prisustvovao je gradonačelnik Grada Pule Boris Miletić koji je pozdravio ovaj skup stručnjaka i poželio im dobrodošlicu u svoje ime i ime istarskog župana Valtera Flega. 
Naglasio je kako je razmjena znanja bitna i kako Grad u suradnji s Istarskom županijom radi  na razvoju znanosti kroz centar za popularizaciju znanosti, Politehniku i Tehnološki inkubator za mlade, te Sveučilište i Istarsku razvojnu agenciju. Posebno se dotaknuo aktualne teme vezano za Uljanik.
„ Ukoliko izgubimo industrijsku proizvodnju i ono što znamo raditi, od čega ćemo živjeti? Apeliram da očuvamo našu proizvodnju, našu brodogradnju , naš proizvod koji može konkurirati na tržištu, djelatnost koju godinama gradimo.“ rekao je Miletić i za kraj naglasio kako je njegova poruka da se sačuva proizvodnja u Hrvatskoj.
Predsjednik Hrvatske komore inženjera elektrotehnike, Živko Radović, zahvalio je Puli što je uvijek dobar domaćin, gdje se osjećaju ugodno i dobrodošlo.
Istaknuo je kako Hrvatska komora inženjera elektrotehnike ima trajan zadatak, a to je trajno i stručno usavršavanje. Pozdravio je skup koji je kako je naglasio najveći u Hrvatskoj te prezentirao program boravka u Puli za preko 400-tinjak sudionika.
Stručna izlaganja obuhvatiti će mnoge teme značajne za rad inženjera elektrotehnike, kako projektanata i nadzornih inženjera, tako i inženjera voditelja građenja i voditelja radova. Posebno će biti interesantno čuti najaktualnija razmišljanja o energetskoj strategiji Republike Hrvatske te najnovije svjetske trendove u proizvodnji, prijenosu, distribuciji i skladištenju električne energije.

Pokrovitelji skupa su i ove godine Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar KitarovićMinistarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, sva četiri hrvatska elektrotehnička fakulteta iz Zagreba, Osijeka, Splita i Rijeke te Grad Pula i  Istarska županija.

Pin It on Pinterest