U Kinu Valli Europska noć istraživača i Vladimir Film Festival

U petak, 28. rujna u Kinu Valli će se održati dio projekta Techno-Past Techno- Future; European Researcher’s Night čiji je koordinator Ministarstvo znanosti i obrazovanja a ostvaruje se u suradnji sa Sveučilištem Juraj Dobrila u Puli.

Europska noć istraživača je dugogodišnja inicijativa Europske komisije u području znanosti kojoj je naglasak na popularizaciji znanosti, osvještavanju javnosti o važnosti „znanosti u društvu i za društvo“, o važnosti rada znanstvenika i istraživača, o europskim i nacionalnim politikama u znanosti, a obilježava se svake godine zadnjeg petka u rujnu diljem Europe.

Tim će se povodom od 16.00 sati nadalje prikazati niz animiranih, kratkometražnih i dugometražnih filmova, a cjelokupni program i raspored možete pronaći OVDJE

U subotu će kino ugostiti Vladimir Film Festival, osmo izdanje koje u organizaciji skate udruge August Šenoa donosi bogat supkulturni program vođen uradi-sam filozofijom.

Prikazati će se nekoliko dokumentarnih kratkih filmova, podnaslovljenih na engleskom jeziku, kojima prethodi otvorenje izložbe u 19:00 sati.

Program možete pronaći OVDJE

Pin It on Pinterest