Glazbeno jutro na gradskoj tržnici

Tržnica, subota 29.09.2018., 10,00 sati

Pozivamo Vas na program pod nazivom Glazbeno jutro koji će se održati u subotu, 29.09.2018. s početkom u 10,00 sati na pulskoj Tržnici. U bogatom glazbeno-scenskom programu sudjelovat će članice SAKUD-a: ženski zbor KUD-SAC „Lino Mariani“, Big Band Pula i Magic Flutes-Samanta Stell i Nataša Dragun i gosti iznenađenja. Program je namijenjen širokom krugu publike s namjerom da zadovolji svačiji ukus. Cilj je ponuditi kvalitetan umjetnički, glazbeno-scenski program, nastao umrežavanjem i suradnjom udruga u kulturi. Organizator programa je SAKUD, suorganizator Puhački orkestar grada Pule.

Pokrovitelj programa je Grad Pula.

KUD – SAC “Lino Mariani” iz Pule je udruga koja djeluje već 70 godina. Ženski zbor je zbor počeo djelovati 1973. godine. Na repertoaru imaju stilski različite skladbe – od opernih, klasičnih i sakralnih djela, do narodnih i gradskih napjeva te djela suvremenih skladatelja i dakako skladbe Nella Milottija. Zborovi ove udruge na brojnim koncertima u zemlji i inozemstvu već desetljećima dokazuju ljepotu vokalnog glazbenog izričaja. Dirigentica zbora je Orietta Šverko.

Big Band Pula, kao sekcija udruge Puhački orkestar grada Pule, djeluje od 1996. godine. Dosad se predstavio brojnoj publici, kako na trgovima tako i u koncertnim dvoranama. Uz orkestar su nastupali brojni renomirani hrvatski i inozemni vokalni i instrumentalni solisti. Voditelj Big Banda je Branko Sterpin.

Magic Flutes-duo kojeg čine dvije izvrsne flautistice i dugogodišnje prijateljice- Samanta Stell i Nataša Dragun, osnovan je 1998.godine, a njihova je suradnja krenula još davne 1993. kad su se upoznale i svirale zajedno s “Istarskim solistima”. Imaju vrlo raznolik repertoar koji obuhvaća skladatelje od 15. stoljeća pa sve do 21. stoljeća. Na njihovim koncertima možete čuti razne flaute: blok flaute (sopranino, sopran, alt, tenor), frule, baroknu flautu i moderne flaute (flauta, piccolo flauta, alt flauta i bas flauta).

Pin It on Pinterest