ISTRA INSPIRIT u društvu finalista prestižnog međunarodnog natjecanja europske mreže kulturnog turizma

Istra Inspirit je još jednom ušao u društvo finalista prestižnog međunarodnog natjecanja, ovaj put je to natjecanje ‘Sustainable Cultural Tourism Destination 2018’ kojeg organizira ECTN – ‘European Cultural Tourism Network ‘ (Europska mreža kulturnog turizma) čiji je cilj razvoj i promidžba kulturnog turizma na nivou Europe, a sastoji od predstavnika zemalja, institucija, istraživačkih tijela i nevladinih organizacija (29 članica u 19 zemalja).

Ovo se natjecanje provodi u Europskoj godini kulturne baštine – #EuropeForCulture, a tim više značajna je činjenica da je Istra Inspirit ušao u finalni izbor članica ECTN-a koje su se prijavile na natjecanje u kategoriji ‘Contributions by Cultural and Creative Industries (CCIs)’. Glavna nagrada će biti dodijeljena na 11. Međunarodnoj konferenciji kulturnog turizma u Europi pod nazivom ‘Cultural heritage as an asset for responsible and sustainable tourism’ (‘Značaj kulturne baštine za odgovorni i održivi turizam’) koja će se održati od 25.- 27.listopada na Cipru.

Ovo je priznanje još jedan dokaz i potvrda dugogodišnjeg uspješnog rada Istra Inspirita, projekta Upravnog odjela za turizam Istarske županije koji se provodi unutar Istarske razvojne turističke agencije, a koji je dosad prepoznat kao značajan proizvod kulturnog turizma, te je nagrađen prestižnim nagradama (6) za najkreativniji turistički program: CBTour – nagrada za najbolji kreativni program hrvatskog poslovnog turizma, MRAK (Mreža za razvoj i kreativnost) – nagrada za najbolji kreativni i inovativni turistički proizvod, ‘Simply the best’ , ‘Zlatna koza 2012 / Capra d’oro 2012’, ‘Golden Zoom Awards’ – najbolja marketinška kampanja turističke destinacije dodijeljena u sklopu Travel Zoom konferencije na Bledu u Sloveniji, ‘Creative Tourism Award’ – nagrada za najkreativniji doživljaj u 2014. koju je Istra Inspiritu dodijelila međunarodna organizacija Creative Tourism Network iz Barcelone, 2015.

Izvor: https://www.glasistre.hr

 

Pin It on Pinterest