DRAGAN BJELOGRLIĆ U PULI SE OSJEĆA KAO KOD KUĆE Davno smo izgubili bitku od primitivaca!

Priča je to i o drugoj šansi za generaciju čije su najbolje godine pojeli skakavci. Ovo je romantična priča o ljubavi i prijateljstvu, o časti i moralu, priča o nekim zaboravljenim vrijednostima, predstavlja nam novu seriju Dragan Bjelogrlić, koji se kao glumac proslavio u TV seriji “Bolji život”, a kasnije u filmu “Lepa sela, lepo gore”

Glumac, redatelj i producent Dragan Bjelogrlić idejni je tvorac i producent televizijske serije “Žigosani u reketu”, čijih se šest od ukupno 45 epizoda snima ovih dana na više lokacija u Puli, od pontona veslačkog kluba Istra na pulskoj rivi i igrališta osnovne škole Centar do hotela Brioni i njegove okolice na Verudeli.

Priča je to o dvojici nekada nerazdvojnih prijatelja i suigrača u slavnom košarkaškom klubu, koji je danas na rubu propasti, a koji će njih dvojicu spojiti u pokušaju da ga podignu iz pepela. Ova suvremena bajka zapravo je priča o drugoj šansi. Drugoj šansi za prijateljstvo, drugoj šansi za oca i sina, drugoj šansi za propali klub, drugoj šansi za neostvarene talente, drugoj šansi u potrazi za srećom, drugoj šansi za generaciju čije su najbolje godine pojeli skakavci.

– To je romantična priča o ljubavi i prijateljstvu, o časti i moralu, priča o nekim zaboravljenim vrijednostima, kaže nam jučer u uvodu razgovora Dragan Bjelogrlić, koji se kao glumac proslavio u silno gledanoj TV seriji s konca 80-ih “Bolji život”, ali i u naknadno snimljenim filmovima “Crni bombarder” i “Lepa sela, lepo gore”, usput prvom filmu kojem je istodobno bio i producent. Glumačku karijeru još mu je 1978. godine, tada kao 15-godišnjaku, zacrtala uloga Sirogojna u Bauerovom filmu “Boško Buha”, a zadnjih godina dokazao se i kao uspješan producent (“Montevideo, Bog te video!”, “Rane”, “Vratiće se rode”, “Senke nad Balkanom”).

Pula sinonim za toleranciju

Serija “Žigosani u reketu” emitirat će se, kaže, premijerno ove jeseni na TOP Kanalu. Udarni glumački tandem čine uspješni košarkaški menadžer koji je izgubio srce (Nebojša Dugalić) i vrhunski košarkaški trener koji je izgubio porodicu (Filip Šovagović), no tu su i vlasnica galerije koja je izgubila ljubav (Dubravka Mijatović), urednik novina koji je izgubio etiku (Svetozar Cvetković), profesorica književnosti koja je izgubila brak (Milica Zarić), talentirani   košarkaš koji je izgubio samopouzdanje (Aleksandar Radojičić), mlada čelistkinja koja je izgubila životni kompas (Iva Ilinčić)…

– Zašto ste odabrali Pulu kao filmsku lokaciju?

– Pula je za mene, kao i cijela Istra, uvijek bila sinonim za toleranciju, zajedništvo i neke, kako bih rekao, mekoće u odnosima. To i nije karakteristika ovih prostora. Pula je sigurno grad koji odiše tolerancijom i gostoljubivošću i upravo onime čime se bavi ova serija. To je bio motiv našeg dolaska u Pulu. Naravno da je Pula i jedan lijep grad.

– I filmski grad.

– Točno, to je grad koji ima tradiciju filma, ali prije svega bilo je ovo. To je pitanje osjećaja koji čovjek ima kad dođe u neko mjesto. Stalno ističem da su za mene Istra i Vojvodina dvije najuzornije regije, gdje se svaki čovjek osjeća kao kod kuće.

Izvor: https://www.glasistre.hr

 

Pin It on Pinterest