LIJENI VOZAČI NE ŽELE NA PARKIRALIŠTE, a svojim autima blokiraju promet

Riječ je o običnoj lijenosti tih koji ovdje nepropisno parkiraju jer je samo dvadesetak metara dalje veliko, bijelo parkiralište. Baš lijenost. Vrijeme je da prometni redari i pauk počnu ovo sankcionirati jer je očito da na civiliziran način ne ide, kaže stanarka Viške ulice.

“Vrijeme je da prometni redari i pauk počnu ovo sankcionirati jer je očito da na civiliziran način ne ide, neodgovorni vozači se oglušuju na sve riječi i primjedbe. Ne može se normalno skrenuti u ulicu samo zato jer se parkiraju na samom početku, uz raskrižje i zebru, te se konstantno događa da zbog pet-šest nepropisno parkiranih automobila morate čekati da prođu vozila iz drugog smjera kako biste mogli nastaviti normalno voziti. Još kad se na sredini ceste zaustavi dostavno vozilo, onda sav promet stane. Najgore od svega, riječ je o običnoj lijenosti tih koji ovdje nepropisno parkiraju, jer je samo dvadesetak metara dalje veliko, bijelo parkiralište. Baš lijenost. Doduše, mogao bi i Grad Pula to bijelo parkiralište urediti i asfaltirati, a ne da svaku zimu gacamo po lokvama”, kaže nam u susjedskom razgovoru jedna od stanarki-vozačica Viške ulice.

Da je situacija upravo takva kako je opisuje stanarka Viške ulice, i osobno možemo posvjedočiti jer svakodnevno prolazimo ovim dijelom Verude. Riječ je o dvadeset metara na početku Viške ulice, uz kuću popularno zvanu “zgrada Maura Škandula”, gdje su cijeli desni prometni trak, nakon znaka zabrane parkiranja, zauzela nepropisno parkirana vozila.

Svojevremeno je identična situacija bila i u Zoranićevoj ulici (bivšoj Bazovičkoj), gdje se znalo dogoditi da ste osuđeni na čekanje prolaska vozila iz suprotnog smjera zbog “okupacije” parkiranih vozila cijele jedne prometne trake. Red su uveli pauk i kazne, unatoč silnim prosvjedima pod izlikom da se nema gdje parkirati. No, ustrajnost uvođenja reda pokazala je da stanari imaju mjesta te da svi mogu pridržavati reda. Stoga bi na isti način trebalo urediti stanje na početku Viške ulice. A da je takvo rješenje blizu, ukazuje i nedavni posjet ovoj ulici prometnih redara i djelatnika Pula parking, koji su očito odlučili reagirati na pritužbe stanara i došli izvidjeti stanje na terenu.

Izvor: https://www.glasistre.hr

 

Pin It on Pinterest