“Bizon i sinovi” u utorak u 20 sati u INK

Repriza predstave BIZON I SINOVI u utorak u 20 sati…

AUTORICA: Pauline Mol  u suradnji s redateljicom MoniemMerkx

REDATELJICA: Gea Gojak

IGRAJU: Goran Guksić, Danilo Milovanović, Luka Mihovilović

 

… U predstavi tri sina koja je otac napustio, napisavši tek poruku da je otišao u banku, …Budućnost ovisi o njima.

Njih trojica tako se najednom nađu sami, bez roditeljske figure koja bi ih vodila, no daleko od toga da tu ne postoji autoritet.

…oni će pokušati u stilu kaubojskih filmova rekonstruirati očev odlazak u banku i pokušati odgovoriti zašto je on tamo otišao i hoće li se uopće vratiti. Ne, neće se vratiti, iako je njegov duh cijelo vrijeme prisutan, a otišao je po novac kako bi mogao uzdržavati obitelj, “jer stvari baš ne idu dobro”. Ta banka o kojoj tri mlada čovjeka raspravljaju prikazana je kao neki vrag koji će im uzeti apsolutno sve, materijalno i nematerijalno, njihova tijela i duše i to neće biti predstavljeno nimalo uljepšano.

Sretni početak za kraj

“Bizon i sinovi” podsjeća donekle na reduciranu verziju Goldingova književnog klasika “Gospodar muha”, a na par mjesta ideje iznesene u predstavi i scene koje ih prate nametnule su nam usporedbe i s Fincherovim filmskim hitom “Klub boraca”, koji je također nastao prema književnom predlošku. Ima tu i jasnih književnih referenci, poput priče o Josipu Egipatskom iz Starog zavjeta koju Benjamin prepričava namrgođenoj braći ili također Biblijom inspirirane pjesme Brucea Springsteena “Adam raised a Cain” koju Ben pjeva. Glumci su puni snage, uvjerljivi kada se moraju sukobiti kao i kada se moraju miriti, jednostavno zato jer su vezani jedni s drugima i moraju surađivati.

Pin It on Pinterest