Koncert renomiranih glazbenika poklon je grada pobratima Triera Puli

Njemački grad Trier s kojim je Pula pobratimljena još od 1971. godine, za sve ljubitelje dobre glazbe organizira koncert koji će se održati u Istarskom narodnom kazalištu, Gradskom kazalištu Pula u subotu 13. listopada.

Koncert je poklon grada Triera Puli, a nastupaju pijanistica Tatiana Šverko Fioranti i kontratenor Fritz Spengler. U bogatom repertoaru naći će se dijela Antonia Smareglie, Georgea Friedricha Händela, Christopha Willibalda Glucka, Antonia Vivaldia, Wolfganga Amadeusa Mozarta, Gioacchina Rossinija i Jacquesa Offenbacha.

Koncert počinje u 20,00 sati, a ulaz je besplatan.

Mladi kontratenor Fritz Spengler rođen je 1990. godine u Bavarskoj. Od 2009. do 2015. godine studirao je na Sveučilištu Mozarteum u Salzburgu. Prvi scenski nastup obilježio je 2008. godine u ulozi Princa Orlofskog u opereti Šišmiš ili u izvorniku Die Fledermaus Johanna Straussa mlađeg. Nastupao je na brojnim europskim pozornicama, a zapažene nastupe osim u Njemačkoj, ostvario je u Italiji, Austriji i Češkoj. Od 2015. godine član je ansambla kazališta Trier, a u svibnju 2017. objavio je svoj debitantski album German Arias.

Pijanistica Tatiana Šverko rođena je u Puli gdje je završila Muzičku srednju školu, a glazbeni konzervatorij završila je u Veneciji. Školovala se na muzičkoj akademiji u Portogruaru i Zagrebu, a nakon završenog studija upisala se na magisterij iz metodike klavira na ljubljanskoj Akademiji za glasbo. Nastupala je u Hrvatskoj, Sloveniji, Italiji, Mađarskoj i Njemačkoj te  je svirala s nizom raznih orkestara i sastava. Dobitnica je niza nagrada i priznanja te je članica Hrvatskog društva glazbenih umjetnika. Niz godina posvećuje se istraživanju i promicanju istarske glazbene riznice tako da je sudjelovala na Kongresima posvećenim A. Smaregli, L. Dallapiccoli, S. Zlatiću i N. Milottiju. Ideatorica je i umjetnička voditeljica projekta “Arena International” – glazbene radionice u Puli.

Pin It on Pinterest