U Zračnoj luci Pula dočekan 700-tisućiti putnik a već sutra se ruši povijesni rekord po broju putnika

Rekordnih 700 tisuća putnika u Zračnoj luci Pula nije bilo od samostalnosti Republike Hrvatske. Ta je brojka dostignuta jučer na letu Croatia Airlines iz Zagreba za Pulu.  Ponosna 700-tisućita putnica Zračne luke Pula za sezonu 2018 bila je Norvežanka Cathrine Martine Hebnes. Obilježavanju ovog značajnog turističkog događaja za cjelokupno istarsko gospodarstvo su, uz direktora Zračne luke Pula Svemira Radmila i vodstvo pulskog aerodroma, upriličili i direktorica Turističke zajednice Pula Sanja Cinkopan Korotaj, direktor Turističke zajednice Istarske županije Denis Ivošević, načelnik Općine Ližnjan Marko Ravnić i načelnik županijske Uprave Valerio Drandić.

Simpatična Novežanka koja je s prijateljima došla bodriti svoju kćer na nogometnoj utakmici Norveška-Hrvatska koja će se održati u Rovinju za mlade do16 godina, nije krila oduševljenje. „ Iznenađena sam, sretna i hvala svima“, kazala je Cathrine koja je tom prigodom dobila vrijedne poklone. Turistička zajednica Istarske županije poklonila joj je vikend za dvoje u hotelu s četiri zvjezdice po njenom odabiru, kompanija Croatia Airlines darovala joj je dvije međunarodne karte gdje god zaželi, a pulska Zračna luka uručila joj je poklon bon u iznosu od 100 eura kojeg može iskoristiti u njihovom duty free shopu.

„Vrlo nam je drago što smo dočekali 700-tisućitog putnika, odnosno putnicu jer je to zaista veliki dan u povijesti Zračne luke Pula. U sljedeće dvije do tri godine planiramo doći do milijun putnika što nam osigurava da možemo samostalno funkcionirati, investirati i ići u širenje i da možemo dalje raditi na povećanju broja putnika“, kazao je Svemir Radmilo.

Zračna luka Pula ove godine, ruši povijesni rekord po broju putnika. Nakon rekordnih lipnja, srpnja, kolovoza i rujna, kada su prvi puta u povijesti imali četiri uzastopna mjeseca s više od 100.000 putnika, i u listopadu su nastavili s uspješnim nizom rekordnih brojki.

Već u subotu, 20. listopada, planiraju prijeći povijesni rekord iz 1987. godine, kada je kroz Zračnu luku Pula prošlo 701.370 putnika – najviše ikada.

Do sad se cjelokupni promet od siječnja do rujna povećao za 21% u odnosu na lani, kada je Zračna luka imala izuzetan porast broja putnika od 36,5%.

Putnici su ove godine u Zračnoj luci Pula mogli izabrati svoje putovanje u jednu od 20 zemalja Europe, sa 42 zračne kompanije prema 76 destinacija.

U Zračnoj luci Pula ponose se na činjenicu da i zrakoplovne kompanije, i pod povećanim vršnim opterećenjem, prepoznaju njihov rad i profesionalnost te odnos prema poslovnim partnerima i putnicima, koji zadržava konstantu ozbiljne, sigurne i po uslugama vrhunske zračne luke. „Timski rad 20 stalno zaposlenik u Zračnoj luci Pula, sinergija koju postižemo sa hotelskom industrijom, Turističkom zajednicom Istarske županije i svim turističkim zajednicama Istre i pregovori koje sklapamo i pregovaramo, jedni su od ključnih faktora zbog kojih je Zračna luka Pula ostvarila rekordan broj putnika i dokaz su kao i smjernica pravog puta daljnjeg razvoja Zračne luke Pule”, zaključio je direktor Zračne luke Pula.

Fotogalerija na linku:

https://www.facebook.com/pg/pulskasvakodnevnica/photos/?tab=album&album_id=1734376513341090&__xts__%5B0%5D=68.ARCpamGGBSsEBzxXGuCFjSWfv8zIFlUhAzqlFhIvs089fDxZ6OixxN0v7DctS-fdiIhLcvqoTMArmvmBDOyNEkrQta_iMHd2NlwxtTyvllv8ZgY2FNJ_-TWxe3Wlra9NdLk49DOX1aviPPN_C0p62RLwvmtWij1qprVHEXNy31Lbm0I1dtg4RQ&__tn__=-UC-R

 

Pin It on Pinterest