Pulski filmski festival na Danima hrvatskog turizma

U organizaciji Ministarstva turizma, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske turističke zajednice,  na Hvaru se 24. i 25. listopada održavaju Dani hrvatskog turizma.

Fokus tema su turističke slobodne aktivnosti, među kojima i filmski turizam koji je u Hrvatskoj  sve više prepoznat, ne samo zbog atraktivnih lokacija snimanja, već i održavanja filmskih festivala.

Državni tajnik Ministarstva kulture, Krešimir Partl predstavio je strategiju doprinosa resornog ministarstva za poticanje nacionalne filmske produkcije, odnosno njezin izvoz i uvoz u međunarodnom kontekstu.

Panelu je sudjelovao i hrvatski televizijski producent Nebojša Taraba te svjetski priznati, višestruko nagrađivani snimatelj Vanja Černjul.

Festivalske turističke izazove predstavila je ravnateljica Javne ustanove Pula Film Festival, Gordana Restović.

Pulski filmski festival u svojstvu najstarije filmske nacionalne manifestacije već 65 godina doprinosi razvoju međunarodne destinacijske kulturne ponude, te se kroz povijest prilagođavao interesima domaćih i stranih posjetitelja.

Recentni uspješni primjer iz prakse je suradnja sa Ministarstvom kulture te Hrvatskim audiovizualnim centrom, pomoću kojih je na 65. Pulskom filmskom festivalu prikazan film Mamma Mia!, sniman upravo u Hrvatskoj, i koji se do posljednjeg mjesta u ispunjenoj Areni prikazao posljednju večer.

Panel je moderirao ravnatelj HAVC-a, Daniel Rafaelić, a izuzev hrvatskih stručnjaka, temi su se pridružili i direktor Filmskog instituta u Maroku,  Mohamed Sarim El Haq Fassi Fihri te direktor mađarskog Ureda za nacionalni film Miklós Taba.

Pin It on Pinterest