Podjela posuda za komunalni otpad

Pulsko komunalno poduzeće Pula Herculanea i Općina Ližnjan nastavljaju s podjelom pojedinačnih posuda za komunalni otpad, nakon što su određenom broju korisnika već podijeljeni pojedinačni spremnici.

– Namjera nam je u što kraćem vremenu podijeliti pojedinačne posude svakom korisniku u obiteljskoj kući, a paralelno s time i zajedničke spremnike za korisnike u stambenim zgradama. Molimo da se korisnici kod zaduženja posuda (neki još jednom) izjasne o veličini spremnika koji žele zadužiti, ali da pritom uzmu u obzir da se nakon toga prelazi na jednotjedni odvoz u zimskim mjesecima. U procjeni će im pomoći i djelatnici Herculanee oko količine proizvodnje komunalnog otpada, kaže načelnik Marko Ravnić.

Bitno je i da iznajmljivači soba i apartmana zaduže dodatni spremnik adekvatnog volumena ovisno o broju ležajeva koje iznajmljuju, da bi se otpad kojeg proizvedu gosti tijekom ljetne sezone adekvatno zbrinuo. Podjela spremnika će se odvijati svakog dana osim ponedjeljka u vremenu od 10 do17 sati (i nedjeljom) od sutra do 4. studenog u Ližnjanu, od 6. do 9. studenog u Šišanu, od 10. do 14. studenog u Valturi te od 20. do 23. studenog u Jadreškima.

Korisnici će prilikom zaduženja spremnika, onim mjestima koja nemaju osigurane zelene otoke, dobiti i paket vrećica za izdvajanje korisnih sirovina (plava, žuta i zelena) za papir, plastiku i staklo, kao i brošuru o načinu postupanja sa zaduženim spremnikom, načinu selektiranja kao i rasporedu odvoza komunalnog otpada i selektivno prikupljenih korisnih sirovina.

U Općini napominju da će u roku od sedam dana od zadnjeg dana roka za podjelu spremnika po naseljima povući zajedničke spremnike koji su sada smješteni na javnim površinama. Ostale informacije mogu se dobiti na broj 541-597 radnim danom od 7 do 13.30 sati.

Izvor: https://www.glasistre.hr

 

Pin It on Pinterest