Zamjenik gradonačelnika Pule Robert Cvek primio jubilarne darivatelje krvi

Dan darivatelja krvi obilježava se 25. listopada svake godine u spomen na prvo organizirano prikupljanje krvi širom Hrvatske 25. listopada 1953.godine.
Povodom Dana darivatelja krvi, zamjenik gradonačelnika Pule Robert Cvek danas je u Komunalnoj palači primio jubilarne darivatelje za 2018. godinu. Ovom im je prilikom uputio čestitke i zahvale za nesebično darivanje krvi.

Nesebično davanje krvi za naše ljude, naš grad i svima kojima je krv potrebna nešto je što nema cijenu, nešto najvrijednije i stoga vam zahvaljujem od srca i čestitam Vam Vaš Dan darivatelja krvi, kazao je Cvek.
Podsjećamo, zbog povećane potrošnje, a posljedično i potrebe za krvlju i krvnim pripravcima u ljetnim mjesecima, djelatnici Grada Pule kao međunarodno priznatog društveno odgovornog grada tradicionalno se svake godine darivanjem krvi priključuju hvale vrijednoj akciji Crvenog križa.

Svim jubilarnim darivateljima krvi i krvne plazme za 2018. godinu podijeljene su zahvalnice i mali znak priznanja. Jubilarni darivatelji krvi s ukupno 35 darivanja su žene Mirica Ivandić i Marlena Plavišić, zatim s 50 darivanja Tomislav Benčik, Silvestar Bezelj, Alen Kablar, Jurim Marem, Željko Smoljanić, Donald Smeh, Boris Stojčević, Milivoj Štimac, s 75 darivanja Dean Cakić, Darko Cvek, Igor Hržić, Toni Kaić, Viliam Macuka, zatim sa 100 darivanja Mario Benčić, Živko Pavlović, Milan Puh i sa 125 darivanja Valter Kliba i Jovanović Damir.

Zahvalu Gradu Puli na podršci i odvojeno vrijeme za odlikovanje darivatelja koji su nebrojeno puta dali krv pohvalila je ravnateljica Gradskog društva Crvenog Križa Pula Jasna Vekić .
Plemenitoj gesti svim darivateljima čestitale su i predsjednica Gradskog društva Crvenog križa Pula Lorena Lazarić Stefanović, specijalista transfuziolog Odjela za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Pula Jasmina Simović Medica te voditeljica zdravstvenih programa Helena Vidović.

 

 

 

 

Pin It on Pinterest