PUCNJAVA U SPLITSKOJ ULICI U PULI: Sukobilo se nekoliko osoba, istraga u tijeku

Jutros nešto prije 5 sati pulska je policija zaprimila dojavu građana o pucnjavi u Splitskoj ulici u Puli. Potvrdila nam je to Suzana Sokač iz Policijske uprave istarske.

Dolaskom u Splitsku ulicu policajci nisu ondje nikoga zatekli, ali su na raskrižju te i Kolodvorske ulice pronašli jednu čahuru.

– Zasad ne raspolažemo nikakvom konkretnom informacijom, obavljaju se razgovori i nastojimo utvrditi što se ondje zbivalo, kazala je Sokač, dodajući da je zasad utvrđeno da nitko u bolnici nije zatražio pomoć zbog eventualnih ozljeda.

Iz razgovora sa stanarima Splitske ulice, što žive u zgradi nasuprot ulaza u, već dulje vrijeme zatvoren, hotel Rivijera, njih je iz sna prenuo jak udarac, pretpostavljaju u automobil. Uplašeni su ustali iz kreveta i pogledali što se zbiva.

Prema njihovim riječima, ispred ulaza u Rivijeru jedan je mladić snažno šakama i nogama udarao po parkiranom tamnom automobilu dok ga je dugokosa djevojka pokušavala u tome spriječiti. Bilo je puno vike i djevojka ga je u jednom trenu i uspjela odvući od auta. No on se tada okrenuo prema mladićima, dvojici ili trojici njih, koji su stajali kod nasuprot Rivijere u kolodvorskoj ulici i pozivao ih na sukob vičući “hoćeš sad, hoćeš još?!”.

Naši sugovornici pretpostavljaju da je riječ o posjetiteljima nekog od obližnjih klubova, Pietas Iulije ili Carga, a osim ovih “sukobljenih strana” vele da je u parku kod Veslačkog kluba bilo više osoba koje su promatrale što se događa.

U jednom se trenutku agresivni mladić vratio do auta i snažno šakama udarao po njemu. Tada se začuo jedan pa ubrzo još dva pucnja. No stanari nisu mogli vidjeti tko je imao pištolj, a pretpostavljaju da je netko pucao u zrak. Djevojka je tada rabijatnog mladića odvukla prema parku, a kada su se u ulici ubrzo pojavili policajci s autima pod rotirkama svi su se akteri razbježali tako da policija nikoga nije pronašla ni pred Rivijerom, ni u neposrednoj okolici hotela pred kojim se odigrao ovaj incident što je vrlo uznemirio i preplašio stanare Splitske ulice.

Izvor: https://www.glasistre.hr

 

Pin It on Pinterest