Provedena akcija ”Kontrola tehničke ispravnosti vozila”

Djelatnici Postaje prometne policije Pula-Pola su zajedno s djelatnicima HAK-a Autoklub Pula-Rovinj i auto škole Auto SL-91 danas od 9 do 11 sati, na Trgu na mostu u Puli, proveli preventivnu akciju ”Kontrola tehničke ispravnosti vozila”.

U akciju su se uključili i servisni savjetnici, koji su vizualnim pregledima vozila utvrđivali njihovu tehničku neispravnost te automehaničari, koji su na mjestu događaja otklonili sitne kvarove.

U akciji  su se prioritetno kontrolirale svjetlosne signalizacije na vozilima, a automehaničari – autoelektričari su besplatno zamijeniti neispravne sijalice.

Sudionici akcije također su dijeliti korisne savjete vozačima o važnosti tehničke ispravnosti vozila, kao i o važnosti poštivanja prometnih propisa s naglaskom na činjenicu da u razdoblju zimskog računanja vremena na motornim vozilima, za vrijeme vožnje danju, moraju biti upaljena dnevna ili kratka svijetla.

Tijekom akcije  kontrolirana su 32 vozila i utvrđena neispravnost svjetlosne signalizacije na deset vozila (ista su odmah i popravljena, odnosno zamijenjene su pregorjele žarulje), 21 vozač je upozoren da tijekom vožnje upali kratka ili dnevna svijetla, a jedan vozač sankcioniran zbog upravljanja tehnički neispravnim vozilom.

Tehničku neispravnost vozila su utvrdili djelatnici Stanice za tehnički pregled vozila u Puli, koje je po naredbi policijskog službenika dovezeno na izvanredni tehnički pregled.

Pin It on Pinterest