21. koncert Flauta, sax & prijatelji

Koncert Flauta, sax & prijatelji održava se više od dva desetljeća. Ovogodišnji, 21. u nizu, bit će u nedjelju 4.11.2018., u Domu hrvatskih branitelja u Puli s početkom u 20 sati.

Domaći izvođači (solisti, komorni ansambli, orkestri), autori i gosti, raznoliko koncipiran program (klasika, jazz, filmska glazba) i opuštena atmosfera svih su proteklih godina privukli brojnu publiku.

Nastupaju:

– Samanta Stell, flauta i Nataša Dragun, flauta – koje kao Duo flauta „Magic Flutes“ djeluju 20 godina

– Aleksandra Santin Golojka, klavir; Sandro Peročević, kontrabas

– Sven Stjelja, klavir – učenik OKUD-a „Istra“ u klasi Srđane Đokić

– Luka Vrbanec, saksofon, Anica Franjul, klavir i Sebastian Stell, bubnjevi

– Linda Uran, sopran, Viktor Čižić, klavir i Matea Beotić, violina

– Techno Vikings – saksofoni & drums

– Puhački orkestar grada Pule – koji obilježava 25 godina rada – pod ravnanjem Ante Dobronića i Branka Okmace

– Tijana Vukić i Šandor Slacki, voditelji programa.

Mlada skladateljica i solo pjevačica Linda Uran predstavit će se svojim trima skladbama, iz zbirke autorskih solo pjesama koja je u pripremi – Maglica (D. Gerivas), Kada sam bila latica ruže (S. Femenić) i Scherzo (V. Vidrić).

Gost večeri je i Marko Zdravković-Kunac iz Pulske filmske tvornice – uz suradnju komornog ansambla predstavit će dva filma iz ostavštine Foto-kino kluba „Jelen“.

Uz krilaticu „Glazbom protiv nasilja“ izvođači publici koncert poklanjaju. Uz pokroviteljstvo Grada Pule, Istarske županije i TZ grada Pule te SAKUD-a Pula, ovaj će glazbeni događaj iznova na jednom mjestu okupiti brojne izvođače s kojima organizatorica Dragun surađuje. Ulaz je slobodan, a tako je od 1998. kada je ovaj program prvi puta održan.

Koncert ne bi bilo moguće ostvariti bez pomoći prijatelja i sponzora. To su: autor vizualnog identiteta Mladen Radić, grafička dizajnerica Marina Ljubanović, prof. Dušan Nožica i IZO Žminj.

Pin It on Pinterest