Što je potrebno za razvoj društvenih inovacija u Istri?

Zaklada poziva na Fokus grupu vezanu za društvene inovacije, u sklopu projekta +Resilient

Prošli tjedan predstavili smo zainteresiranima projekt +Resilient (Otvoreni resursi Mediterana za društvene inovacije i društvenog odgovornog poduzetništva), bio je to prvi sastanak na kojem je prisustvovalo 14 predstavnika koji dolaze iz različitih sektora: javna i regionalna uprava, škole, organizacije civilnog društva te poslovnog sektora. Predstavljanje su vodile Upraviteljica Zaklade, Helga Može Glavan te Anica DobranČernjul, Viša savjetnica za međunarodnu suradnju i europske integracije, Istarska županija. Nakon predstavljanja uslijedila je rasprava o mogućnostima i načinima uključivanja prisutnih organizacija u projekt te o mogućnostima i načinu rješavanja određenih društvenih potreba i problema kroz osmišljavanje i razvoj društvenih inovacija. Prisutnima je pobliže objašnjeno što se od potencijalnih neformalnih partnera na projektu očekuje te koji će biti način provedbe aktivnosti projekta, te su im predstavljeni i primjeri dobre prakse kako bi se iste potaknulo na razmišljanje „outofthe box“ i na mogućnosti uključivanja u projekt.

Ovaj tjedan nastavljamo s aktivnostima, te pozivamo sve zainteresirane da sudjeluju na Fokus grupi koja će se održati u petak, 9. studenog 2018. godine, u Zajednici tehničke kulture Pula, Frane Glavinića 1 u 9:00 (Zajednica se nalazi u centru Pule, na početku ulice Sergijevaca, planirano trajanje fokus grupe je dva sata). Slobodno pozovite vaše suradnike ili predstavnike drugih zainteresiranih organizacija, institucija, udruga. Cilj Fokus grupe je dobiti Vaša razmišljanja i savjete o potrebnim vještinama (stručnim i osobnim) koje trebamo razvijati kako bi se razvijale društvene inovacije, te na kojim otvorenim podacima trebamo raditi kada su u pitanju društvene inovacije, odnosno da bi se stvorili preduvjeti za razvoj društvenih inovacija. Važno nam je prikupiti što više inputa, jer ćemo temeljem istih, zajedno s partnerima u projektu kreirati buduće aktivnosti projekta, edukacije i radionice te financiranje konkretnih projekata.

Kako bi u petak bili što efikasniji, molimo Vas da nam ispunite anketu koja se nalazi na ovomlinku.

Molimo Vas da potvrdite svoj dolazak na e-mail:zaklada@civilnodrustvo-istra.hr.

Projekt +RESILIENT je projekt koji okuplja 4-helix partnerstva u 8 zemalja Mediterana kako bi kroz inovacije povećali konkurentnost društveno odgovornih malih i srednjih poduzeća i doprinijeli stvaranju novih radnih mjesta posebno u tvrtkama koje djeluju u društvenoj ekonomiji. Cilj mu je potaknuti proces promjene javnih politika na regionalnoj razini u područjima provedbe projekta što će rezultirati uključivanjem uspješnih elemenata u novu kohezijsku politiku (EU2020 +).

Projekt u Hrvatskoj provode zajedno Zaklada za poticanje partnerstva i razvoj civilnoga društva i Istarska županija.

Ono što želimo ovim projektom je umrežiti i povezati različite dionike kako bi se pronašlo načina da se društvenim inovacijama utječe na rješavanje problema u lokalnim zajednicama a koji se tiču pojedinih ciljnih skupina. Želimo odabrati nekoliko konkretnih problema na kojima će se kroz projekt raditi upravo osmišljavanjem društvenih inovacija.

Pin It on Pinterest