Uljanikovci u četvrtak dižu šatore na Markovom trgu? STOŽERAŠI: “Ako ćemo pasti, neka to bude ZA PAMĆENJE!”

Stožer za obranu Uljanika pozvao uljanikovce da danas ponovno izađu na ulicu. Ne protiv nove Uprave ,nego kao poruku hrvatskoj Vladi da su još uvijek tu. “Mi više nemamo što izgubiti i spremni smo na sve”, poručio je stožeraš Marko Alviž te najavio drastične akcije.

“Mi od sastančenja više nemamo ništa, ni plaće, ni hrane za djecu! Previše je bilo sastanaka na kojima se ništa nije riješilo, a nama doslovno otkucavaju zadnji sati”, poručio je Marko Alviž, član Stožera za obranu brodogradnje Uljanik. Rekao je da su, ako se na danas najavljenom sastanku Uprave u Ministarstvu gospodarstva nešto konkretno ne riješi, spremni na drastičnije akcije.

Pitamo ga na što konkretno.

– Nije to nikakva prijetnja, ali stvarno je dosta i bit će drastičnije nego dosad. Mi više nemamo što izgubiti i spremni smo na sve, rekao je Alviž te potvrdio da su, ako plaća ne bude do sutra, spremni krenuti na Markov trg.

– Mi smo svoja dva cilja ispunili. Izabrali smo novi Nadzorni odbor i novu Upravu, a sada Ministarstvo treba riješiti plaće, kaže Alviž.

Predsjednik Nadzornog odbora Samir Hadžić kaže da je iz medija doznao za današnji sastanak Uprave s ministrom gospodarstva, ali tvrdi da će sastanku sigurno prisustvovati netko iz Nadzornog odbora. I on traži hitno rješenje za plaće. U međuvremenu, u Stožeru kažu da su svjesni da rješenje problema već jako dugo ne leži ni u Puli ni u Rijeci. Naglašavaju da nova Uprava radi punom parom, no, tvrde, svoj rad mora prezentirati u Zagrebu.

– A iz ministarstva ni glasa! Ni za plaće, ni za plejadu partnera sada nema nikoga. Svi ti partneri, Ukrajinci, Kinezi, Damen, Palumbo, Fincantieri i svi oni za koje su nam govorili, nema niti jednog! A ni ne treba. Nagledali smo se firmi i brodogradilišta kojima je Vlada bila partner i spasila ih, pa i Petrokemiju. Radnicima u Kutini želimo svu sreću i zavidimo im što su imali naklonost države, što mi nemamo. Možda nismo ista država. Pa kad je tako, kad su nas navlačili toliko mjeseci, vrijeme je da kažemo “dosta je!”, poručuju iz Stožera. Pozvali su uljanikovce da danas ponovno izađu na ulicu.

“Ne protiv nove Uprave, nego kao poruku hrvatskoj Vladi da smo još uvijek tu! Ako nam do srijede ne jave ništa o plaći, pozivamo ih da u četvrtak krenemo na Markov trg sa šatorima, jer nemamo što izgubiti! Ako ćemo pasti, neka to bude za pamćenje”, poručuju iz Stožera za obranu Uljanika.

Izvor: https://www.glasistre.hr

 

Pin It on Pinterest