Grad Pula, Istarska županija i ostale JLS osigurale pomoć radnicima Uljanik Grupe

Kako bi pružili potporu radnicima Uljanik Grupe uslijed nepovoljnih socijalnih okolnosti nastalih zbog neredovite isplate plaća, Grad Pula, Istarska županija i ostale općine i gradovi na čijem području prebivalište imaju radnici Uljanik Grupe, osigurat će sredstva za dodjelu jednokratne novčane pomoći u obliku isplate dara u naravi.

Inicijali sastanak na tu temu održan je između radnika iz Stožera za obranu brodogradnje, predsjednika Radničkog vijeća Uljanika  i gradonačelnika Pule Borisa Miletića te je isto na sljedećem sastanku usaglašeno s Upravom Uljanika i Nadzornim odborom. Nakon toga, župan Istarske županije Valter Flego pozvao je na sastanak ostale gradonačelnike i načelnike te je usaglašeno da će se svi uključiti u davanje jednokratne mjere pomoći.

Novčana pomoć koja će se radnicima isplatiti iznosi 300,00 kuna od čega je 100,00 kuna osigurala Istarska županija, a s po 200,00 kuna sredstva će uz Grad Pulu osigurati gradovi Pazin, Labin, Poreč, Rovinj, Vodnjan i općine Bale, Barban, Cerovlje, Fažana, Gračišće, Kanfanar, Karojba, Kršan, Ližnjan, Marčana, Medulin, Sveta Nedelja, Pićan, Raša, Svetvinčenat, Sv. Petar u Šumi i Žminj, također za radnike Uljanik Grupe s prebivalištem na njihovom području.

“Svi vrlo dobro znamo u kakvoj se neizvjesnoj situaciji danas nalazi pulsko brodogradilište i njegovi radnici. Svjesni smo da ova novčana pomoć Grada neće riješiti nastalu krizu, ali se nadamo da će barem malo pomoći u prevladavanju poteškoća u kojima su se radnici zatekli. Kad god je trebalo, Grad Pula je uvijek, u skladu s mogućnostima, pomogao brodogradilištu i njegovim radnicima, a tako će biti i ubuduće”, istaknuo je pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Spomenutom mjerom pomoći, svaki će radnik dobiti novčani bon u ukupnoj vrijednosti od 300,00 kuna uz odobreni 7%-tni diskont koji je moguće iskoristiti za kupnju prehrambenih i osobnih potrepština, izuzev alkoholnih pića, duhanskih proizvoda i telefonskih bonova u trgovačkom poduzeću Konzum d.d. koji je ponudio najbolje uvjete.

Novčani bonovi izdat će se radnicima temeljem popisa dostavljenog od Uljanik Grupe, neće biti izdavani članovima uprave i direktorima trgovačkih društava Uljanik Grupe, a samu podjelu  bonova  vršit će nadležne službe Uljanik Grupe.

Pin It on Pinterest