Održana primopredaja specijalnih boća za osobe s invaliditetom

Danas se u Domu sportova Mate Parlov održala  primopredaja specijalne opreme boća za osobe s invaliditetom.
U ime Grada Pule primopredaji je prisustvovala  pročelnica Upravnog odjela društvenih djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović koja je pohvalila Boćarski klub osoba s invaliditetom Istarke županije „ Istrijana“na njihovim dosadašnjim rezultatima i rekla kako će Grad Pula biti uvijek oslonac i pratnja na njihovim putovanjima i uspjesima, te im poželjela još puno dobrih rezultata i medalja.
 

Grad Pula sufinancirao je kupnju specijalnih boća putem odobrene potpore malih vrijednosti sa 4.753,53 kuna, dok je ostatak od 12.000,00 kuna, sufinancirala Sportska zajednica Istarske županije.

Konferenciji je  uz pročelnicu Krizman Marjanović sudjelovao i  predsjednik Sportske zajednice Istarske županije Mladen Pavičević koji je također dio ovog divnog projekta koji jednoj udruzi kao što je ova puno znači za daljnji rad i napredovanje.


Za potrebe Kluba, odnosno dugogodišnjih hrvatskih reprezentativaca, Davora Komara i Melise Osmanović, kupljena su dva seta specijalnih korejskih boća ‘Victoy Sport’ za boćanje osoba s invaliditetom, u vrijednosti 16.753,53 kuna.
Davor i Melisa zahvalili su se svima na dolasku, na potpori i novim boćama, te rekli kako će dati sve od sebe da opravdaju opremu medaljom, kako kažu možda već ovog tjedna na novom putovanju i natjecanju koje je pred njima, otvoreno Svjetsko prvenstvo (od 14. do 21. prosinca 2018. godine) u Dubaiu.

Boćarski klub osoba s invaliditetom Istarske županije ‘Istrijana’ (BKOSIŽ ‘ISTRIJANA’), je dobrovoljna, nestranačka, neprofitno interesna sportska Udruga osoba s invaliditetom, upisana u registar udruga Republike Hrvatske, čiji se članovi/ice bave boćanjem za osobe s invaliditetom, a ujedno smo i najtrofejniji boćarski Klub osoba s invaliditetom u Hrvatskoj, sa osvojenih 167 pehara/medalja za 1, 2 i 3 mjesta na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima od 2006. godine. 
Boćanje za osobe s invaliditetom dvoranski je jedini paraolimpijski sportkojim se mogu službeno – profesionalno ‘baviti’ isključivo osobe sa najtežom vrstom invaliditeta, odnosno sa 100% tjelesnim oštećenjem ruku i nogu. Boća se specijalnim kožnim boćama punjenim specijalnom smjesom/pijeskom (promjera cca 9 centimetara i težine cca 30 dkg). 

Pin It on Pinterest