Blagdanski posjet Domu za starije Alfredo Štiglić Pul

Povodom nadolazećih blagdana danas je zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci posjetila Dom za starije Alfredo Štiglić kako bi im poželjela sve najbolje u ime gradonačelnika Borisa Miletića i svoje osobno, te provela vrijeme i razveselila naše sugrađane treće životne dobi.

U prepunoj dvorani punoj smjeha dočekali su je korisnici Doma, koji su pjevali, plesali i pokazali kako godine nisu važne za aktivnosti, sreću i veselje. Zamjenica gradonačelnika iskoristila je priliku i uputila im tople riječi, kao i mali znak pažnje da im dani blagdana prođu u što ljepšem ozračju.
Posebnu zahvalnost svemu što Grad Pula čini naglasila je u svom govoru  ravnateljica Vesna Grubišić Juhas .

Ustanova  je kroz četrdesetak godina svog postojanja, uz usluge smještaja, razvijala i čitav niz alternativnih oblika skrbi sa posebnim naglaskom na usluge skrbi u vlastitom domu. Tako je razvijen jedinstven model koji pruža usluge smještaja starijim osobama, specijalizirani smještaj za osobe oboljele od demencije, privremeni smještaj za osobe oboljele od demencije, dnevni boravak, pomoć i njegu u kući, organiziranu dostavu obroka u kuće, najam ortopedskih pomagala i usluge savjetovališta, organizirano stanovanje. Puno je tu posla kako je naglasila i sama ravnateljica, ali rekla je da je uz potporu Grada sve za sada uspješno realizirano.

Ukupni smještajni kapacitet ustanove je 181 mjesto, od toga 153 u zgradi Krležina 33 i 18 u Odjelu za demencije (17 mjesta dugotrajnog smještaja, te 1 mjesto u privremenom smještaju).
Mnoge osobe treće životne dobi pronašle su u Domu Alfredo Štiglić svoj drugi dom.

Pin It on Pinterest