Za revitalizaciju kulturne baštine u urbanom području Pula osigurano gotovo 23 milijuna kuna bespovratnih sredstva

U četvrtak, 24. siječnja 2019. godine u prostorijama Komunalne palače održana je informativna radionica namijenjena prijaviteljima za Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Revitalizacija kulturne baštine u urbanom području Pula“ a u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i ITU Ureda Pula. Predmet ovog poziva je dodjela bespovratnih sredstava namijenjenih revitalizaciji i obnovi kulturne baštine na urbanom području Pula, a koja se dodjeljuju putem Ograničenog postupka u modalitetu privremenog Poziva s unaprijed definiranim potencijalnim prijaviteljima.

„Predmetni poziv odlična je prilika za povećanje zapošljavanja i turističkih izdataka kroz unaprjeđenje kulturne baštine što urbano područje Pule želi maksimalno iskoristiti. Za tu je namjenu na raspolaganju čak 22,4 milijuna kuna bespovratnih sredstava“, izjavio je pročelnik Ureda Grada Pule Aleksandar Matić.

Radionici su prisustvovali predstavnici svih prijavitelja: Grada Pula-Pola, Arheološkog muzeja Istre, Grada Vodnjan-Dignano i Općine Svetvinčenat zajedno s partnerima i konzultantima. Kao obvezan partner svim prijaviteljima određen je odgovarajući Ured turističke zajednice na nacionalnoj/regionalnoj/lokalnoj razini te za prijavitelja Grad Pula-Pola prihvatljiv partner je i Pomorski i povijesni muzej Istre.

Korisnicima su prezentirane opće informacije o pozivu u sklopu specifičnog cilja 6c1 – Povećanje zapošljavanja i turističkih izdataka kroz unaprjeđenje kulturne baštine, s posebnim naglaskom na ostvarenje pokazatelja, identifikaciju elemenata državnih potpora, prihvatljive aktivnosti i izdatke te su provedeni kroz aplikaciju i faze postupka dodjele bespovratnih sredstava.  Rok za  podnošenje projektnih prijedloga kreče od 25. siječnja 2019. godine u 11:00 sati, a krajnji rok dostave projektnih prijedloga je 25. ožujka 2019. godine u 23:00 sati.

Sadržaj informativne radionice dostupan je na stranicama efondovi.mrrfeu.hr te strukturnifondovi.hrna sljedećoj poveznici:  Info_radionica_prezentacije.zip

Pin It on Pinterest