U Puli se održava Regionalna Konferencija o mogućnostima povezivanja formalnog i neformalnog obrazovanja

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoj civilnoga društva, Grad Pula – Pola, Osnovna škola Veli Vrh Pula, Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i Udruga diplomiranih studenata Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Pula organiziraju regionalnu konferenciju na temu Mogućnosti povezivanja neformalnog i formalnog obrazovanja.

Cilj je ove konferencije okupiti stručnjake iz različitih područja vezanih uz obrazovanje kako bi razmijenili mišljenja te zajedno razmotrili mogućnosti povezivanja neformalnog i formalnog obrazovanja.

Konferencija se održava u sklopu projekta D’Basket, financiranog iz programa Erasmus+, besplatna je za sudionike, a važna je zato što će se predstaviti konkretne metode i alati koji se mogu primijeniti u nastavnome procesu te primjeri dobrih praksi koji se već uspješno primjenjuju u nastavi s ciljem poboljšanja vještina učenika provođenjem različitih inovativnih metoda u redovnoj nastavi kako bi se razvijala znanja vezana uz poduzetništvo, multimediju i toleranciju. U sklopu konferencije, održati će se i radionica za učitelje, profesore, pedagoške djelatnike, studente na kojoj će se detaljno moći upoznati alati i metode rada s djecom u nastavi.

Poseban naglasak konferencije bit će na razumijevanju potrebe za uvođenjem promjena u školama koje moraju pripremati učenike za cjeloživotno učenje i snalaženje u društvu koje se izrazito brzo mijenja, što je i u skladu sa školskom reformom koja se uvodi u sve škole u školskoj godini 2019./2020.

Škole će nastaviti igrati važnu ulogu u životima ljudi. Način na koji obrazovni sustavi reagiraju na rastuću socijalnu heterogenost ima značajan učinak na dobrostanje svih članova zajednice kojoj služe. Međutim, razvoj osnovnih vještina nije isključivo vezan uz budući profesionalni život i poslove, već u širem smislu – uz razvoj cjelovitih građana koji aktivno sudjeluju i angažirani su u svojoj zajednici. Te vještine moraju biti dio obrazovnog procesa već od najranije faze. Osim toga, treba se dodatno poticati i podupirati neformalno učenje, jer ono može uvelike doprinijeti razvoju osnovnih vještina.

Konferencija će se održati u četvrtak, 31. siječnja 2019. godine na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Puli u Svečanoj dvorani „Tone Peruško“ (Ronjgova 1).

Za sudjelovanje na Regionalnoj konferenciji i/ili na Radionici za učitelje, profesore, pedagoške djelatnike, studente: D’Basket alati i metode rada s djecom u nastavi potrebno je popuniti prijavnicu na sljedećem linku: https://goo.gl/forms/fGjx0NzA91DHUO5X2.

Facebook događaj: https://www.facebook.com/events/792359794430119/

Sve dodatne informacije možete dobiti upitom na adresu e-pošte: zaklada@civilnodrustvo-istra.hr  ili pozivom na broj 052/212-938.

Prijave za sudjelovanje još uvijek su otvorene.


Pin It on Pinterest