BOŽJA RIJEČ ZA PACIJENTE Novi zavjet se odnedavno nalazi na SVIM ODJELIMA PULSKE OPĆE BOLNICE

Kao razlog za postavljanje svete knjige ravnateljica Irena Hrstić navodi da se Etičkom povjerenstvu bolnice obratio predstavnik pulske podružnice The Gideons Internationala sa zamolbom provođenja akcije podjele besplatnih primjeraka.

Od prosinca prošle godine u pulskoj je Općoj bolnici pacijentima omogućeno čitanje Biblije, odnosno Novog zavjeta koji je postavljen na svim odjelima. Kao razlog za postavljanje svete knjige ravnateljica Irena Hrstić navodi da se Etičkom povjerenstvu bolnice obratio predstavnik pulske podružnice The Gideons International sa zamolbom provođenja akcije podjele besplatnih primjeraka.

– Peteročlano Etičko povjerenstvo na svojoj je sjednici 22. studenog 2018. godine dalo suglasnost te su tek tada knjige dostavljene u Upravu i raspoređene po odjelima, ističe Hrstić.

The Gideons International je, piše na njihovoj službenoj internetskoj stranici, udruženje kršćanskih poslovnih muškaraca i njihovih žena sa sjedištem u SAD-u. Također, u opisu organizacije je navedeno da su, iako ih se najčešće povezuje s hotelima s kojima surađuju, zaduženi za postavljanje i distribuciju Biblije na strateškim lokacijama kako bi mogla biti pri ruci svima kojima je potrebna, ali i onima koji još ne znaju da im je potrebna.

Ravnateljicu Hrstić upitali smo i je li bolnica uspostavila kontakte s drugim vjerskim organizacijama ili možda čitaonicom kako bi pacijentima omogućili čitanje svetih knjiga drugih religija, odnosno nekog drugog štiva, na što nam je odgovorila da nisu jer – nisu niti s prvom.

– Ako se i drugi predstavnici obrate bilo Etičkom povjerenstvu bilo Upravi, razmatrat ćemo svaki zahtjev na jednak način. Predstavnici drugih vjerskih zajednica obraćali su se Upravi po drugim zahtjevima i svi su bili dogovorno ispoštovani, bilo da se radilo o specifičnosti liječenja ili o specifičnostima prakticiranja vjere, napominje Hrstić. 

Izvor: https://www.glasistre.hr

Pin It on Pinterest