Predsjednik Gradskog vijeća Pule Tiziano Sošić posjetio Tekop Novu

Na poziv Zaštitne radionice Tekop Nova Pula – Officina per la tutela Tekop Nova Pola, predsjednik Gradskog vijeća Grada Pule Tiziano Sošić zajedno s predsjednicom HGK- Županijske komore Pula Jasnom Jaklin Majetić posjetio je pogon ustanove i vrijedne zaposlenike. Riječ je o ustanovi čiji je Grad Pula suosnivač i koja od svog osnutka 2003. godine zapošljava osobe s invaliditetom u proizvodnji odjeće. Ustanova zapošljava 36 radnika od čega ih je 19 s invaliditetom.

„Impresioniran sam viđenim, a iz razgovora sa zaposlenicima mogu konstatirati da u Tekop Novoj postoji idealan sklad i radna atmosfera. Odlična organizacija rukovodstva i pozitivno radno okruženje omogućuje radnicima savjesno i marljivo obavljanje ugovorenih poslova bez vidljive razlike u procesu rada vezanog za stanje invaliditeta. Smatram da Tekop Nova može poslužiti kao svojevrstan success storyna ponos našeg Grada i po kvaliteti samih proizvoda koje uspješno plasira na tržište gdje vlada velika konkurencija. Ohrabren sam nizom novih planova koje Tekop Nova želi realizirati, a u tome imaju svakako moju podršku“, istaknuo je prilikom posjeta predsjednik Gradskog vijeća Grada Pule Tiziano Sošić.

Ravnateljica Ustanove Mihaela Zubić istaknula je kako su radnici vrlo zadovoljni uvjetima rada i samom činjenicom da doprinose vlastitim radom. „Na poslu borave od 7 do 15 sati, no važno je reći da se u pogonu ne nalaze samo radionice. Ovdje je i multifunkcionalna prostorija s projektorom u kojoj se od lanjskog rujna, u suradnji sa Županijskim zavodom za javno zdravstvo, održavaju predavanja o različitim temama, poput prehrane, zdravog života i vježbanja. Nadamo se da će nas kao i do sada zajednica uvažavati prije svega kao poslovni subjekt koji otvara vrata osobama s invaliditetom i vraća im izgubljenu nadu u pronalaženju svog mjesta na tržištu rada,“ kazala je Zubić.

Grad Pula osigurao je i ustupio bez naknade poslovni prostor veličine 388 četvornih metara, a Zaštitna radionica Tekop Nova ishodila je bespovratna sredstva za rekonstrukciju, razvoj poslovnih procesa i novih tehnologija u cilju zapošljavanja i održavanja zaposlenosti. Danas se pogon, potpuno prilagođen za pristup i rad osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti, prostire na oko 900 četvornih metara, a novom dogradnjom dobit će još 400 kvadrata prostora, za potrebe šivaonice i ovisno o zahtjevima tržišta, nekih novih djelatnosti.

Djelatnost Tekop Nove je proizvodnja tekstilnih proizvoda, a ista uključuje radnu odjeću za komunalne, uslužne i proizvodne subjekte, ugostiteljsku i hotelijersku odjeću; asortiman za turističke zajednice, odjeća za škole, vrtiće i ustanove, odjeća za medicinsko osoblje i njima srodne djelatnosti, narodna nošnja za kulturno-umjetnička društva, te šivanje po mjeri za fizičke i druge pravne osobe.

Glavni klijenti Tekop Nove su gradska komunalna poduzeća, cijeli niz pravnih osoba kao i velike hotelijerske tvrtke koji naručuju radnu odjeću za pomoćno osoblje.

Pin It on Pinterest