Ostvarilo se nogometno „zlatno pravilo“

U današnjem susretu između Istre 1961 i Gorice gledatelji su imali priliku svjedočiti staroj uzrečici: „ako ne iskoristiš šanse i ne zabiješ gol, primit ćeš gol.“ Istra je odlično otvorila utakmicu. Od prve minute uz visoko podignutu obrambenu liniju Istra vrši visoki pressing na Goričinoj polovici. Već u prvoj minuti Komšić prolazi po lijevoj strani te dodaje Obengu koji kasni na loptu. U 4. Minuti visoki pressing je sve isplativiji. Komšić prolazi stopere Gorice i sa 16 metara puca tik pored gola. Bila je to prva velika prilika za domaćine.  Prvih petnaestak minuta Gorica je bila stjerana na svoju polovicu. Prvi pokušaj gostiju stigao je u 22. Minuti kada Zwolinski puca preko gola. U nastavku još nekoliko prilika za goste. U prvoj prilici Lovrić je pokušao pucati iz kornera, Čondrić brani. Nakon toga Šuk je pokušao glavom ali Čondrić se ponovno nije dao iznenaditi. U 42. Minuti Lovrić puca iz slobodnog udarca. U samome nastavku akcije, najbolja prilika Istre! Ndi je povukao kontranapad, dodaje loptu za Komšića koji sa šesnaestak metara puca jako ali ravno u golmana Gorice Kahlinu koji izbija loptu u korner. Pred sami kraj utakmice, u 45. Minuti šok za domaćine! Nakon vrlo preciznog i oštrog ubačaja iz kornera, lopta pronalazi Šuka koji glavom postiže vodeći pogodak za goste. Gorica je na poluvrijeme otišla vodeći 0 – 1.

U nastavku utakmice ponovno prijeti Lovrić iz slobodnog udarca sa šesnaestak metara, ali Čondrić još bolje brani! Istra pokušava u 57. Minuti preko Savia koji puca sa tridesetak metara, ali lopta odlazi pored gola. Tri minute kasnije ponovno pokušava večeras raspoloženi Savio, međutim njegov udarac Kahlina sa lakoćom brani. Gorica uzvraća u 64. Preko Lovrića koji puca preko gola. U 66. Minuti nesporazum stopera Istre iskorištava Ndiaye koji glavom pogađa za vodstvo gostiju 0 – 2. Istra ne uspijeva probiti Goričin obrambeni blok, a Gorica to iskorištava, U 79. Minuti Maloča pokušava za Goricu te puca pored gola sa dvadesetak metara.  Velika prijetnja gostiju dogodila se u 85. Minuti. Zwolinski je napravio odličan solo prodor, njegov prvi udarac Čondrić brani, lopta se odbija natrag do Zwolinskog koji drugi puta puca puno nepreciznije i lopta odlazi preko gola. U 89. Minuti igrač Gorice puca, lopta se odbija do Ndiaye-a koji iskorištava poklon loptu i pogađa za 0 – 3, te stavlja točku na i. Istra je svoju posljednju priliku imala u 94. Minuti kada Savio pokušava glavom ali lopta odlazi preko gola.

Bila je to jedna iznimno teška utakmica za Istru koja je vrlo dobro otvorila utakmicu, međutim, ponovno se pokazalo da nedostaje jedan napadač koji će iz raznih situacija postizati golove. Istra svoju sljedeću utakmicu igra u petak, 15.03.2019. protiv izravnog konkurenta za opstanak u ligi – Intera iz Zaprešića.

Photo galerija sa utakmice: https://www.facebook.com/pg/pulskasvakodnevnica/photos/?tab=album&album_id=1934280066684066

Piše: S.B.

Pin It on Pinterest