HUMANITARNA AKCIJA «NADA ZA OSMIJEH»: Za pomoć obitelji Ucović do sada prikupljeno 19.215 kuna

Pedesetak pulskih glazbenika okupljenih u šest sastava nastupilo je u petak u pulskom Klubu Uljanik na humanitarnom koncertu «Nada za osmijeh». Ulaz na koncert je bio dobrovoljni prilog koji su građani mogli ubaciti u posebne kutije humanitarne akcije «Nada za osmijeh», te je tako na koncertu od dobrovoljnih priloga posjetitelja prikupljeno 6.320 kuna, a građani i tvrtke su do subote, 9. ožujka, na poseban račun humanitarne akcije «Nada za osmijeh» uplatili 12.895 kuna, tako da je do 9. ožujka prikupljeno sveukupno 19.215 kuna za pomoć obitelji Ucović.

Atmosfera je u Klubu Uljanik u petak bila nabijena pozitivom – već oko 20 sati velika sala je bila puna posjetitelja, a koncertnu večer su otvorili najmlađi – polaznici Studija glazbene kreativnosti Čarobna frula. Mladi talentirani glazbenici pokazali su, da iako nemaju puno staža, itekako su dobro usvojili glazbeni zanat, a svojim vrsnim izvedbama oduševili su brojnu publiku. Za kraj njihovog nastupa priredili su i koncertnu premijeru – odsvirali su i otpjevali «Nada za osmijeh»; službenu pjesmu istoimene humanitarne akcije, za koju je tekst napisala Nataša Buršić Krajcar, dok glazbu potpisuje Tatiana Giorgi a u studiju je sve snimio i odsvirao Mauro Giorgi a otpjevali su mladi pjevači, polaznici Čarobne frule.

Nakon njih je nastupio mladi pulski band srednjoškolskog uzrasta, The Mimics. Zanimljivo je da se većina članova ovog banda upoznala u SGK Čarobna frula gdje su učili svirati i pjevati, te su prije godinu dana osnovali bend za potrebe live svirke u organizaciji Gimnazije. No, sve je složilo baš kako treba te je band nastavio sa svirkom, a u Klubu Uljanik su predstavili repertoar energičnih covera raznih bendova, za što su dobili burne aplauze oduševljene publike.

Na koncertu se predstavio i jedan poseban gost iznenađenja – mladi Fran Čajić je publiku oduševio svojim umijećem beatboxa.

Jedan od najstarijih pulskih autorskih bendova – grupa 052 koja bilježi više od tri desetljeća od svog osnivanja – imaju bazu vjernih fanova, a to se moglo vidjeti i u Uljaniku – publika pred pozornicom pjevala je u glas s bendom njihove stare hitove, a i nove pjesme su naišle na dobar odaziv. I naravno – publika je band pozvala na bis, na što je grupa 052 izvela pjesmu «Djevojčica».

Nakon njih predstavila se posebno za ovu priliku okupljena, krnja postava, kultnog pulskog benda Electrical Žbrufadors, koji su nastupili pod imenom The Žbru-fa-do-re-mi jer je pjevač Ljuna bio spriječen da dođe na nastup. No žestoki trojac – basist i pjevač Mladen Parezanović Cruz, gitarist Dean Pavletić Tone i bubnjar Stjepan Bobić Stipe servirali su s pozornice eksplozivnu glazbenu mješavinu nabijenu energijom, predstavivši pjesme Žbrufadora kao i nekolicinu obrada, te izvedbom oduševili publiku.

Makar im je u petak pod tim imenom bio prvi nastup u Klubu Uljanik, Edi East Trance Blues dobro su znana ekipa eminentnih glazbenika predvođenih legendarnim Gustafom – Edijem Maružinom. Oni što sviraju opisuju kao mješavina koja spaja «trance i neo blues, istarska kanta, drum’n’fife i sibirska stepska pjesma». Ono što se moglo čuti u petak u Klubu Uljanik je pak nešto totalno drukčije, a opet stapa prepoznatljivi Maružinov svirački i autorski potpis koji je obilježio bogatu karijeru Gustafa, no ovdje u drukčijoj, profinjenoj blueserskoj maniri, tako da je i publika željna tog glazbenog žanra došla na svoje s odličnim nastupom Edi East Trance Bluesa.

Za kraj koncertne večeri nastupio je pulski rock cover trio CherryBombz, a dobro raspoložena publika zdušno je pjevala uz obrade raznih rock i metal sastava koje je izveo ovaj trio. Pozitivna energija i opuštena prijateljska atmosfera vladali su cijele večeri, a na samom kraju koncerta to je kulminiralo spontanim jam sessionom, gdje su se prijatelji i kolege glazbenici pridružili CherryBombzima na pozornici te zajedno zasvirali.

Organizatori se zahvaljuju svim glazbenicima koji su sudjelovali na humanitarnom koncertu, Klubu Uljanik koji je objeručke prihvatio inicijativu za organizaciju koncerta te ustupio prostor, Gradu Pula na podršci te članicama Humanitarne mreže Grada Pule – Udruga Sv. Vinko Paulski, Gradsko društvo Crvenog križa Pula, Naš san njihov osmijeh i FB Puljani humanitarci. A prvenstveno najveća zahvala svima koji su uplatili donacije na račun humanitarne akcije te došli na koncert i svojim dobrovoljnim prilozima sudjelovali u velikoj akciji za pomoć obitelji Ucović.

Humanitarna akcija «Nada za osmijeh» nastavlja se u nedjelju, 10. ožujka, u Domu Sportova Mate Parlov, gdje će se održati Humanitarni malonogometni turnir 2. HMNL Zapad II. U 13 sati igraju kadeti: Futsal Pula – Otočac, u 14 sati na rasporedu je Juniori: Futsal Pula – Otočac 14 h a u 17 sati je utakmica 2. HMNL zapad; Seniori: Futsal Pula – Zagreb 92. Ulaz na sve tri utakmice je 10 kuna, te je sav prihod namijenjen za humanitarnu akciju «Nada za osmijeh».

Više informacija o svemu može se naći na službenoj Facebook stranici humanitarne akcije «Nada za osmijeh»: https://www.facebook.com/nadazaosmijeh/

Fotografije snimio Ante Tomaić.




O humanitarnoj akciji «Nada za osmijeh»

Nakon objave u medijima ispovijesti hrabre majke Elize Ucović, koja je javno tražila pomoć da se njenoj trogodišnjoj kćerci Nadiji koja boluje od Battenove bolesti odobri neophodni lijek koji košta 600.000 dolara godišnje, pulska javnost se udružila i odlučila pomoći ovoj obitelji u borbi protiv opake bolesti.

Da bi im barem donekle olakšali i pomogli u pokrivanju brojnih troškova, pokrenuta je humanitarna akcija «Nada za osmijeh» u sklopu koje će se održati niz manifestacija čiji prihod je u potpunosti namijenjen za pomoć obitelji Ucović, a na nekoliko mjesta u Puli postavljene su kutije za dobrovoljne priloge – one se nalaze u Rock Caffeu, Old Friends Clubu, Klubu Kotač, Rock baru Mimoza, Gym Pro, caffe baru Bass, Frizerski studio Morena, Kavana Corso, Sanja Beauty Room i caffe baru Old City.

Također, svi koji žele mogu svoj prilog uplatiti na račun otvoren isključivo samo za akciju «Nada za osmijeh», u PBZ banci, IBAN HR47 2340 0091 5109 9234 2, a iz inozemstva uplate se mogu vršiti na SWIFT CODE: PBZGHR2X

Nositelji humanitarne akcije su FB Puljani Humanitarci, a u organizaciji sudjeluju: grupa CherryBombz, Studio glazbene kreativnosti Čarobna frula, Grad Pula, Rock Caffe Pula, NK Istra 1961, Udruga MedulinArt te članice Humanitarne mreže Grada Pule – Udruga Sv. Vinko Paulski, Gradsko društvo Crvenog križa Pula, Naš san njihov osmijeh i FB Puljani humanitarci.

Akcija je odobrena od strane Ureda državne uprave Istarske županije, te joj je dodijeljena oznaka “USI”

Klasa: UP/I-550-01/19-01/11

URBROJ: 2163-04-03/4-19-4

U sklopu humanitarne akcije «Nada za osmijeh» održat će se sljedeće manifestacije:

· 10. ožujka – Dom Sportova Mate Parlov – Humanitarni malonogometni turnir 2. HMNL Zapad II; Kadeti: Futsal Pula – Otočac 13 h / Juniori: Futsal Pula – Otočac 14 h / 2. HMNL zapad; Seniori: Futsal Pula – Zagreb 92 17 h

· 16. ožujka – Dom sportova Mate Parlov – Humanitarni odbojkaški turnir

· 2. travnja – Istarsko narodno kazalište – Todorov Humanitarni Antistand Up

· 11. svibnja – Pula pjeva – Istarsko narodno kazalište

U sklopu humanitarne akcije «Nada za osmijeh» održat će se još jedan malonogometni turnir u travnju te radionica udruge MedulinArt, a točni datumi održavanja objavit će se naknadno.

PRIHOD OD PRODAJE ULAZNICA SA SVIH NAVEDENIH MANIFESTACIJA NAMIJENJEN JE ZA POMOĆ OBITELJI UCOVIĆ.

Pin It on Pinterest