Održan humanitarni malonogometni turnir u Domu sportova

HUMANITARNA AKCIJA «NADA ZA OSMIJEH»: I sportaši dali svoj doprinos – za pomoć obitelji Ucović do sada prikupljeno 21.270 kuna

I sportaši su se objeručke uključili u humanitarnu akciju «Nada za osmijeh» i dali svoj doprinos – tako se u nedjelju, 10. ožujka, u Domu Sportova Mate Parlov, održao Humanitarni malonogometni turnir 2. HMNL Zapad II, te su igrali kadeti: Futsal Pula – Otočac, Juniori: Futsal Pula – Otočac, a odigrana je i 2. HMNL zapad; Seniori: Futsal Pula – Zagreb 92.

Ulaz na sve tri utakmice bio je 10 kuna, te je od prodaje ulaznica i dobrovoljnih priloga građana prikupljeno 2.055 kuna, a kad se to pridoda iznosu od 6.320 kuna prikupljenom od dobrovoljnih priloga građana u petak, 8. ožujka, na humanitarnom koncertu u Klubu Uljanik te iznosu od 12.895 kuna koje su građani i tvrtke uplatili na poseban račun humanitarne akcije «Nada za osmijeh», sveukupno je do 11. ožujka prikupljeno 21.270 kuna.

Sljedeća je na redu još jedna humanitarna sportska manifestacija – u·subotu, 16. ožujka, u Domu sportova Mate Parlov održat će se Humanitarni odbojkaški turnir.

Više informacija o svemu može se naći na službenoj Facebook stranici humanitarne akcije «Nada za osmijeh»: https://www.facebook.com/nadazaosmijeh/

O humanitarnoj akciji «Nada za osmijeh»

Nakon objave u medijima ispovijesti hrabre majke Elize Ucović, koja je javno tražila pomoć da se njenoj trogodišnjoj kćerci Nadiji koja boluje od Battenove bolesti odobri neophodni lijek koji košta 600.000 dolara godišnje, pulska javnost se udružila i odlučila pomoći ovoj obitelji u borbi protiv opake bolesti.

Da bi im barem donekle olakšali i pomogli u pokrivanju brojnih troškova, pokrenuta je humanitarna akcija «Nada za osmijeh» u sklopu koje će se održati niz manifestacija čiji prihod je u potpunosti namijenjen za pomoć obitelji Ucović, a na nekoliko mjesta u Puli postavljene su kutije za dobrovoljne priloge – one se nalaze u Rock Caffeu, Old Friends Clubu, Klubu Kotač, Rock baru Mimoza, Gym Pro, caffe baru Bass, Frizerski studio Morena, Kavana Corso, Sanja Beauty Room i caffe baru Old City.

Također, svi koji žele mogu svoj prilog uplatiti na račun otvoren isključivo samo za akciju «Nada za osmijeh», u PBZ banci, IBAN HR47 2340 0091 5109 9234 2, a iz inozemstva uplate se mogu vršiti na SWIFT CODE: PBZGHR2X

Nositelji humanitarne akcije su FB Puljani Humanitarci, a u organizaciji sudjeluju: grupa CherryBombz, Studio glazbene kreativnosti Čarobna frula, Grad Pula, Rock Caffe Pula, NK Istra 1961, Udruga MedulinArt te članice Humanitarne mreže Grada Pule – Udruga Sv. Vinko Paulski, Gradsko društvo Crvenog križa Pula, Naš san njihov osmijeh i FB Puljani humanitarci.

Akcija je odobrena od strane Ureda državne uprave Istarske županije, te joj je dodijeljena oznaka “USI”

Klasa: UP/I-550-01/19-01/11

URBROJ: 2163-04-03/4-19-4

U sklopu humanitarne akcije «Nada za osmijeh» održat će se sljedeće manifestacije:

· 16. ožujka – Dom sportova Mate Parlov – Humanitarni odbojkaški turnir

· 2. travnja – Istarsko narodno kazalište – Todorov Humanitarni Antistand Up

· 11. svibnja – Pula pjeva – Istarsko narodno kazalište

U sklopu humanitarne akcije «Nada za osmijeh» održat će se još jedan malonogometni turnir u travnju te radionica udruge MedulinArt, a točni datumi održavanja objavit će se naknadno.

PRIHOD OD PRODAJE ULAZNICA SA SVIH NAVEDENIH MANIFESTACIJA NAMIJENJEN JE ZA POMOĆ OBITELJI UCOVIĆ.

Pin It on Pinterest