Edi JURMAN uvjerljivo prvi u Splitu!

Na trećoj kriterijskoj regati za klasu Optimist u Splitu i izbor reprezentacije Hrvatske za 2022. godinu, Edi Jurman uvjerljivo je uzeo pobjedu sa čak 19 bodova prednosti ispred Borne Mohača (Val Crikvenica), upisavši 3 pobjede od ukupno 5 bodova!

Ostali Uljanikovci:

– Luka Pahljina regatu je završio na 11. mjestu, tek pred kraj regate ulovio je ritam zabilježivši 12. i 2. mjesto.

– Odlično je jedrio mladi Matteo Matković koji je regatu završio na 13. mjestu, a upisao je i jedno 4. mjesto u drugom plovu.

–  Ukupno 16. i samim time 3. među djevojkama bila je Ema Grabar.

– Na 20. mjesto plasirao se je Marko Puljiz, koji se napokon vratio regatavanju nakon duge pauze zbog problema sa leđima. U zadnjem plovu upisao je jedno 3. mjesto!

– Odličan 22. mladi Ivano Kaić, koji ima 11. mjesto u četvrtom plovu.

– Una Krivić završila je na 23. mjestu, ujedno 6. djevojka, a najbolja je bila deveta u trećem plovu.

– Na 47. mjestu završio je Roman Mohorović koji je zbog dva uranjena starta nažalost sakupio previše negativnih bodova, inače bi i on bio u prvih dvadeset.

Uljanikovih osam svi u prvih 50% flote, izjavio je trener Dario Kliba

“Edi je napokon posložio sve kako treba u Splitu i osigurao si uvjerljivu pobjedu kvalitetnim i taktičkim jedrenjem. Ostali dio ekipe također odličan, ali nažalost neki sa previše bodovno teških greškama. Sve u svemu, zadovoljan nastupom idemo u zadnju kriterijsku regatu za ovu klasu u Splitu već idući vikend”.

Odgovori

Pin It on Pinterest