Uskoro kreću audicije za ovogodišnji 6. Dječji pjevački festival „ Pula pjeva“

Prijave za nastup otvorene su još do srijede 13. ožujka, a prijavljeni učenici na audiciji se predstavljaju s jednom skladbom koja odgovara postavljenim kriterijima za ovu godinu

Pod pokroviteljstvom Grada Pule, a u organizaciji Studija glazbene kreativnosti “Čarobna frula” 6. godinu za redom održat će Dječji pjevački festival „Pula pjeva“, a audicije za ovogodišnji festival održat će se u osnovnoj školi Veli vrh u četvrtak 14. ožujka u 18,00 sati za učenike osnovne škole te u petak 15. ožujka također u 18,00 sati za učenike srednjih škola.

Ideja za organizacijom Dječjeg pjevačkog festivala  „Pula pjeva“ proizašla je s ciljem da se kod djece pokrene kreativnost, pretvori u umjetnički izričaj te na takav način utječe na samopouzdanje, samopoštovanje i afirmaciju pojedinca u društvu.

Prijave za nastup otvoren su još do srijede 13. ožujka, a prijavljeni učenici na audiciji se predstavljaju s jednom skladbom koja odgovara postavljenim kriterijima za ovu godinu. Ovogodišnji festival posvećen je svim glazbenicima koji danas nisu među nama, ali su obilježili generacije i razne glazbene stilove od 1960.-tih pa sve do danas. Kroz mali glazbeni vremeplov prisjetit ćemo se poznatih hitova glazbenika koji su ostavili upečatljiv glazbeni opus iza sebe i koji su obilježili razne muzičke pravce od rocka, popa, grungea, soula, bluesa, new aga…

Kandidat na audiciju mora donijeti ispunjeni obrazac prijave na kojem se ujedno nalazi i potpisana suglasnost roditelja/skrbnika, a bez potpisane suglasnosti roditelja, prijava kandidata neće biti uvažena.

Na audiciju kandidat/kandidatkinja donosi matricu na CD-u ili USB sticku, a ukoliko nije u  mogućnosti  pribaviti matricu, može se obratiti na e – mail  studija Čarobne frule  (carobnafrula@hotmail.com) koji će pripremiti matricu. Kandidati mogu na audiciju doći i bez matrice ukoliko sam svira i pjeva odnosno ukoliko ga netko prati na nekom instrumentu.

Rezultati audicije o ulasku kandidata u poluzavršnicu festivala, objavit će se na web stranicama Grada Pule,  najkasnije 3 dana nakon završetka audicije. Poluzavršnica festivala održat će se 29. ožujka 2019. u dvorani Zajednice Talijana Circolo  s početkom u 18 sati.

Šesteročlani stručni žiri kojeg čine osobe iz svijeta glazbe: predsjednica Hrvatske glazbene unije za Istru Nataša Petrić Tasha, novinarka i urednica Radio Giardina Jelena Milović, glazbenica i prof. glazbene kulture Tea Tidić, voditeljica županijskog aktiva profesora glazbene kulture  Deniza Gjini, tajnik Hrvatske glazbene unije za Istarsku županiju Toni Pernić i akademski glazbenik, skladatelj, kantautor direktor HRT Radio Pule Bruno Krajcar kandidate će ocjenjivati na temelju tri propisana kriterija: vokalna izvedba, intonacija i scenski nastup, odnosno dojam.

Završna večer održat će se 11. svibnja 2019. u Istarskom narodnom kazalištu.

Obrazac prijave nalazi se na web strancima Grada Puleili ukoliko kandidat nema mogućnost pristupa internetu, može se obratiti učitelju glazbene kulture u svojoj školi.

Obrazac prijavnice potrebno je poslati na e-mail: djecjifestival@pula.hr

Pin It on Pinterest