Osnovana Strukovna grupa brodogradnje, strojogradnje i metaloprerađivačke industrije HGK – ŽK Pula

U utorak, 2. travnja u HGK – Županijskoj komori Pula osnovana je Strukovna grupa brodogradnje, strojogradnje i metaloprerađivačke industrije. Za predsjednika Strukovne grupe izabran je Tomislav Smirčić iz tvrtke Tehnomont  – brodogradilište Pula d.o.o. Potpredsjednik Strukovne grupe za područje metaloprerade je Slobodan Buršić iz tvrtke AB – projekt d.o.o. Ližnjan dok je potpredsjednik za područje strojogradnje Aleksandar Vučerić iz tvrtke UniCUT d.o.o. Pula. Poslovni tajnik Strukovne grupe je Denis Hrelja, viši stručni suradnik u HGK – ŽK Pula.

„Osnovni razlog udruživanja gospodarstvenika putem Strukovnih grupa jest promicanje i zaštita zajedničkih interesa, unaprjeđenje suradnje te rad na zajedničkim projektima uz potporu HGK kao matične institucije“, rekao je Damir Sirotić, istaknuvši kako svojim usklađenim stavovima putem HGK gospodarstvenici mogu utjecati na zakonodavstvo i na povoljnu gospodarsku klimu.

Predstavnici tvrtki istaknuli su kako suradnja među tvrtkama iz ovih triju djelatnosti u Istarskoj županiji nije dovoljno razvijena, odnosno da nisu u potpunosti iskorištene mogućnosti za suradnju i umrežavanje, posebice na većim i zahtjevnijim projektima. Stoga je potrebno intenzivirati aktivnosti na međusobnom upoznavanju i povezivanju tvrtki te promociji proizvoda pa će HGK – ŽK Pula započeti s izradom kataloga tvrtki i njihovih kapaciteta iz područja brodogradnje, strojogradnje i metaloprerađivačke industrije. U tom smislu dogovoreni su i sastanci tvrtki – članica novoosnovane Strukovne grupe koji će se održavati jednom mjesečno u prostorima HGK ili u prostorima tvrtki.

Osnivanjem Strukovne grupe u Županijskoj komori Pula stvoren je formalni uvjet sudjelovanja predsjednika Strukovne grupe u radu nacionalnog Udruženja metaloprerađivačke industrije HGK.

Pin It on Pinterest