„Igre u kumpaniji“ povodom Međunarodnog dana društvenih igara ove subote 13.4.2019. u Medulinu

Ove će se subote, 13.4.2019. u Medulinu događajem „Igre u kumpaniji“ obilježiti Međunarodni dan društvenih igara.

Kako i sam naziv kaže, ovaj se Dan obilježava s ciljem promicanja igranja društvenih igara. Pokretač obilježavanja je multimedijska produkcijska kuća, Geek&Sundry, čijoj se inicijativi kroz godine priključilo sve više ljubitelja društvenih igara. U organiziranim događajima diljem svijeta, mnoštvo ljudi svake se godine okuplja u knjižnicama, kafićima, na fakultetima te uživa u igranju najrazličitijih društvenih igara, druženju i zabavi.

2018. godine po prvi se puta Međunarodni dan društvenih igara obilježio i u Medulinu. Zabavni su događaj za sve generacije organizirale udruge Mutila, Sakramenski i Format, u suradnji s Igraonicom društvenih igara Valdragon iz Pule. Događaj je uspješno okupio zaljubljenike u društvene igre i zainteresirane male i velike mještane s područja općine, te ponukao udruge da ga ponove i ove godine, upravo u sklopu projekta Kulturni krug po općini Medulin.

U subotu, 13. travnja 2019., s početkom u 16 sati prostor Multimedijalnog centra Općine Medulin (3mc) na Placi u Medulinu pretvoriti će se u centar društvenih igara! Za zabavni događaj „Igre u kumpaniji“ domaćinima u goste dolaze Valdragon i udruga Zaigrana koza iz Pule te SF & F Mordele iz Poreča. Njihovi će članovi donijeti najrazličitije i najnovije društvene igre, neke poznate, a najvećim dijelom široj publici nepoznate, te će svima zainteresiranima prezentirati i pokazati kako zaigrati igre iz njihovih zaista bogatih kolekcija.

A posjetitelji će moći zaigrati i jednu posebnu društvenu igru, razvijenu i realiziranu na domaćem terenu, od Dječjeg vrtića Medulin tijekom 2016. godine. Tada su u sklopu svojeg godišnjeg projekta najmlađi mještani općine Medulin sa svojim odgajateljicama istraživali povijesne i kulturne vrijednosti te simbole našeg kraja, a rezultat njihovog vrijednog rada bila je upravo društvena i didaktička igra “Malin na vitar”.

U događaju „Igre u kumpaniji“, kao i u ostatku projekta „Kulturni krug po općini Medulin“ naglasak je na uključivanju i aktivnom sudjelovanju djece i mladih, ali i svih generacija mještana i posjetitelja te udruga s područja općine u životu zajednice. Kroz projekt se želi poticati male i velike na stvaranje i razvijanje kulturnih i društvenih sadržaja koji će obogatiti kvalitetu našeg zajedničkog života.  

U tom će se smislu i ovim događajem stvoriti prilika za upoznavanje i druženje. Bit će to nova prilika za poticanje osjećaja zajedništva i stvaranje međugeneracijskih spona među sudionicima. Nasmijati se i naučiti nešto novo, na najbolji mogući način, kroz igru! Organizatori poručuju svim zainteresiranima da dođu i dovedu djecu, a djeci, da dovedu roditelje! None i nonići su također dobrodošli! Posjetitelji mogu doći s prijateljima ili sami, jer društvo će ih u medulinskom 3mc-u dočekati, spremni svi skupa za “Igre u kumpaniji”!

Ulaz, piće i grickalice besplatni su za sve sudionike i u ovoj, šestoj po redu projektnoj aktivnosti, zahvaljujući financijskoj potpori Općine Medulin i Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva koja je putem Fonda gradova i općina financirala realizaciju projekta „Kulturni krug po općini Medulin“.

Pin It on Pinterest