Započela promocija #EUandME kampanje u sklopu 66. Pulskog filmskog festivala

Na odlično posječenoj lokaciji Titovog parka u Puli, nadomak centralne lokacije Pulskog filmskog festivala u Areni, sinoć je započela promocija kampanje Europske komisije #EUandME.

Naime, Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj u sklopu 66. Pulskog filmskog festivala organizira u periodu od 18. do 20. srpnja 2019. godine, promociju spomenute kampanje u kojoj aktivno sudjeluje i Europe Direct Informacijski centar (EDIC) Pula-Pola, projekt Grada Pule.


Sinoć su brojni posjetitelji iskoristili priliku te posjetili zonu promocije kampanje EUandME, koja se nastavlja večeras i u subotu. Tako će brojni posjetitelji Pulskog filmskog festivala u vremenu od 19 do 23 sata uz ostale festivalske sadržaje i u zoni velikog prometa moći saznati više o novoj kampanji Europske Komisije. Posjetitelji će također moći odigrati i nagradni kviz s pitanjima o Europskoj uniji te osvojiti vrijedne promotivne EUandME nagrade.

U sklopu 66. Pulskog filmskog festivala prikazuje se i sedam kratkih EUandME filmova istaknutih europskih redatelja, među kojima je i hrvatski redatelj Dalibor Matanić. Svih 7 filmova mogu se pogledati prije projekcija iz glavnog programa festivala, na lokaciji Portarata u periodu od 14. do 20. srpnja.

Inače, Europska komisija je pokrenula novu kampanju EUandME usmjerenu mladima, kako bi ih informirala o vrijednostima i pogodnostima EU-a i pravima koje uživaju kao njegovi građani, te ih upoznala s načinima na koje im Europska unija može pomoći u ostvarenju njihovih želja, ideja i ambicija.   

Pin It on Pinterest