3. Višeglasni zagrljaj

U subotu, 27.4., u Muzejsko-galerijskom prostoru Sveta Srca, s početkom u 20h, održat će se 3. Višeglasni zagrljaj u organizaciji Mješovitog pjevačkog zbora Cantus PoPuli, a pod pokroviteljstvom Grada Pule i Arheološkog Muzeja Istre.

Ovaj mladi zbor, koji je prije 4 godine osnovala Istrianom nagrađena pulska pedagoginja, skladateljica i dirigentica, maestra Tatjana Merkl, iskazao se, kako u osvajanju odličja na međunarodnim natjecanjima, tako i u organizaciji glazbenih događaja kojima obogaćuju kulturni život svoga grada. Već treću godinu za redom organiziraju Višeglasni zagrljaj povodom Dana grada Pule, na čiji rođendan pozivaju svoje prijatelje, zborove i vokalne skupine iz Hrvatske i inozemstva. Tako će ove godine u aSvetim Srcima nastupiti: – Vokalna skupina Istravaganti iz Umaga.

Jedna od ambicija ove vokalne skupine jest biti drugačiji, ekstravagantni, uvesti novitete u skupnom pjevanju. Iako mlada, ova vokalna skupina broji mnogo zapaženih nastupa, kako na lokalnoj/regionalnoj, tako i na međunarodnoj razini. Skupinom dirigira maestro Sergio Bernich, nastavnik glazbenog odgoja u mirovini. Maestro Bernich je ujedno i jedan od osnivača MPD-AC VOX SIPARIS i ISTRAVAGANTA te je ujedno i dugogodišnji voditelj zbora ZT”Fulvio Tomizza” iz Umaga i limene glazbe iz Babića. – Gospel zbor Sunce iz Zagreba. Amaterski, mješoviti pjevački zbor izvodi obrade afro-američke duhovne glazbe.

Zbor je 2000.g. utemeljila Karolin Wendt, a danas zborom ravnaju dirigentica, vokalni aranžer i pijanistica Iva Jarić i dirigent i jedan od osnivača udruge Orkestar mladih glazbenika Maro Rica. Redoviti je sudionik domaćih, nacionalnih i međunarodnih zborskih susreta, festivala i natjecanja, a domaćini su i ciklusa zborskih večeri Cantate Domino, na kojima ima je gost nedavno bio i MPZ Cantus PoPuli. Sunce će svoj posjet Puli iskoristiti i za humanitarni rad pa će tako sa sobom donijeti donacije koje su prikupili za obitelji radnika brodogradilišta Uljanik. – Vokalna skupina Domen iz Ljubljane. Osnovani su 1994.g., dobitnici brojnih nagrada, a nastupili su i sa Simfonijskim orkestrom RTV Slovenije.

Umjetnička voditeljica Vokalne Skupine Domen je Karmen Banko, dobitnica posebne nagrade za umjetnički dojam 2015.g. na Međunarodnom zborskom natjecanju ‘Aurora Cantat’ u Hrvatskoj gdje je vokalna skupina također slavila kao apsolutni pobjednik u 2 kategorije. Ulaz na koncert je slobodan. Nemojte propustiti večer višeglasnog zagrljaja, dobre glazbe i pozitivnih vibracija!

Pin It on Pinterest