‘ISTRIJANA’ ZLATNA U SLAVONSKOM BRODU

Nacionalni Turnir ‘Bljesak 2019.’ u boćanju za osobe s invaliditetom Slavonski Brod, 27. travnja 2019. godine

Na održanom nacionalnom Turniru ‘Bljesak 2019.’ u boćanju za osobe s invaliditetom u Slavonskom Brodu, tročlana ekipa našeg Kluba u sastavu Marina Relić, Sabina Brezac i Adriano Stihović, osvojili su 1. mjesto – zlato, bez ijedne izgubljene utakmice. Rezultatima u skupini 6:2, 7:3, u polufinalu 11.00 i u finalu rezultatom 9:2, tim Istrijane ‘pokosio’ je konkurenciju! Upućujemo iskrene čestitke našim pobjednicima. Bravooooo!!!!

Tročlani tim u Slavonski Bord vodili su treneri našeg Kluba, Zvjezdana Grganja i Vladimir Relić.

Koristimo priliku zahvaliti Gradu Pazinu, Općini Kanfanar, Općini Fažana i Zajednici sportskih udruga Fažane, koji su našim igračima omogućili kupnju ovih novih boća koje su u našu županiju donijeli ovo vrijedno ‘zlato’.

Slijedeće što slijedi je nastup članova i članica našeg Kluba na KUP-u Hrvatske pojedinačno u Splitu slijedećeg vikenda, a zatim od 09.-21. svibnja 2019. godine, nastup na Svjetskom KUP-u u Hong Kongu, kamo putuju naši članovi Melisa Osmanović i Davor Komar kao članovi Hrvatske boćarske reprezentacije.

O KLUBU

Boćarski klub osoba s invaliditetom Istarske županije ‘Istrijana’ (BKOSIŽ ‘ISTRIJANA’), je dobrovoljna, nestranačka, neprofitno interesna sportska Udruga osoba s invaliditetom, upisana u registar udruga Republike Hrvatske, čiji se članovi/ice bave boćanjem za osobe s invaliditetom, a ujedno smo i najtrofejniji boćarski Klub osoba s invaliditetom u Hrvatskoj, sa osvojenih 169 pehara/medalja za 1, 2 i 3 mjesta na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima od 2006. godine. Aktualni smo Ekipni prvaci Hrvatske i osvajači KUP-a Hrvatske.

O BOĆANJU ZA OSOBE S INVALIDITETOM

 Boćanje za osobe s invaliditetom dvoranski je jedini paraolimpijski sport kojim se mogu službeno – profesionalno ‘baviti’ isključivo osobe sa najtežom vrstom invaliditeta, odnosno sa 100% tjelesnim oštećenjem ruku i nogu. Boća se specijalnim kožnim boćama punjenim specijalnom smjesom/pijeskom (promjera cca 9 centimetara i težine cca 30 dkg). Boćanje se dijeli na 4 paraolimpijske kategorije; BC1 (boćari oboljeli od cerebralne paralize kojima boće priprema i dodaje asistent), – BC2 (boćari oboljeli od cerebralne paralize koji boćaju samostalno), – BC3 (boćari koji igraju sa specijalnim spravama i uz pomoć asistenta koji priprema boće i spravu), – BC4 (kategorija namijenjena boćarima svih vrsta invaliditeta (distrofija mišića, multipla skleroza, tetraplegija…) koji boćaju samostalno). Postoji i ‘ne-paraolimpijska’ kategorija BC5, namijenjena osobama s invaliditetom, bez obzira na njihov stupanj i vrstu tjelesnog oštećenja.

BKOSIŽ ‘ISTRIJANA’


Pin It on Pinterest