Grad Pula odabran za sudionika velikog projekta Europske rukometne federacije

Nakon što su Europska rukometna federacija (EHF) i Hrvatski rukometni savez (HRS) prošle godine uspješno provodili projekt Rukomet u vrtićima „Vrtko“ u Bjelovaru, Koprivnici, Lipiku, Poreču, Virovitici i Zagrebu, odlučili su svake godine uključiti nove vrtiće i klubove u suradnju među kojima je ove godine i Pula. Iako je u Masterplanu osigurana potpora za šest gradova, Hrvatski rukometni savez, zbog iznimnog interesa za projekt „Vrtko“, pružit će potporu za dodatna tri grada, odnosno kluba koji će biti dio projekta u njegovoj drugoj godini.

Po provedenoj inspekciji vrtića te nakon sastanaka s čelnim ljudima gradova i rukometnih klubova zainteresiranih za provedbu projekta Rukomet u vrtićima „Vrtko“, koje je obilazila dr.sc. Lidija Bojić-Ćaćić, voditeljica projekta, u projekt je izabran Grad Pula i Rukometni klub Arena. Projekt „Vrtko“ u Gradu Puli provodit će educirani treneri Ženskog rukometnog kluba Arena i odgojiteljice Dječjeg vrtića Pula.

Pored Grada Pule u projekt „Vrtko“ su izabrani gradovi Gospić, Labin, Karlovac, Kutina, Osijek, Rovinj Valpovo i Županja te njihovi rukometni klubovi.

Europska rukometna federacija i Hrvatski rukometni savez potpisat će sporazum o suradnji za 2024. godinu sa svim odabranim klubovima i gradovima te će dobiti potporu sukladno ugovoru.

U lipnju 2024. godine ponovo će se otvoriti mogućnost prijave za šest novih gradova u Republici Hrvatskoj čime bi se projektom trebalo obuhvatiti ukupno 18 gradova do kraja 2025. godine.

Odgovori

Pin It on Pinterest