Sa 2,8 promila prijetio policijskim službenicima

Rovinjska je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom te je utvrdila sumnju da je počinio kazneno djelo prisila prema službenoj osobi i prijetnja.

Naime, policijski službenici su 28. travnja oko 21,40 sati  postupali po dojavi o narušavanju javnog reda i mira na terasi ugostiteljskog objekta u Stjepana Radića u Rovinju. Na mjestu događaja zatečen je 34-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola (2,08 promila) započeo vikati, galamiti, vrijeđati i omalovažavati policijske službenike.

Muškarac se  nakon izdanih upozorenja nije smirio zbog čega je uhićen i doveden u policijsku postaju gdje je nastavio s protupravnim ponašanjem te je u jednom trenutku udario policijskog službenika u predjelu trbuha i prijetio mu smrću. Osumnjičeni muškarac je 29. travnja u večernjim satima priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Budući da je kod sebe je posjedovao  0,9 grama marihuane te se protiv njega uz optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira podnosi i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. 

Pin It on Pinterest