U Puli se natjecalo više od petsto harmonikaša iz cijelog svijeta

U ime Gada Pule na završnici 44. Susreta harmonikaša ovog vikenda u Domu hrvatskih branitelja sudjelovao je zamjenik gradonačelnika Grada Pule, Robert Cvek, koji je ujedno i dodjelio veliki prijelazni pokal i pokal u trajno vlasništvo orkestru s najviše osvojenih bodova bez obzira na kategoriju.

44. Međunarodni susret harmonikaša u Puli tradicionalno se održalo u Domu  hrvatskih branitelja u Puli od 24.-27. travnja ove godine. Sudionici (natjecatelji, mentori, dirigenti, članovi prosudbenih komisija) ovogodišnjeg Susreta došli su iz 15 različitih zemalja i to: Hrvatske, Italije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovačke, Češke, Slovenije, Njemačke, Finske, Poljske, Mađarske, Danske, Japana, Kine, Švicarske.

Za ovogodišnje se natjecanje prijavilo  se više od 500 harmonikaša svih uzrasta koji su  se natjecali u 11 solističkih kategorija, 3 kategorije komornih sastava te 4 kategorije namijenjene harmonikaškim orkestrima. Kategorije su određene po uzrastu od najmlađih do natjecatelja bez granice godina.

Natjecanje se  kroz 4 dana paralelno odvijalo u tri prekrasne dvorane pulskog DHB.

Zamjenik gradonačelnika pohvalio je sve prisutne, njihov rad, te poželio im puno uspjeha i lijepih nota.

Glavni organizator susreta , Udruga OKUD “Istra,” je neprofitna organizacija kulturno-umjetničkih djelatnosti osnovana 15. veljače 1959. godine. Kroz šezdeset godina djelovanja, okuplja sve ljubitelje glazbe, a posebno mladež. Sa svojim sekcijama doprinosi promicanju i afirmaciji kulturnog identiteta grada Pule, Istarske županije i Republike Hrvatske u svijetu.

Ovogodišnje izdanje Susreta omogućili su Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Istarska Županija – Upravni odjel za kulturu, Grad Pula, Turistička zajednica Grada Pule.

Pin It on Pinterest