Održan prijem za učenike Tehničke škole, prve iz robotike na državnom natjecanju

Zamjenica gradonačelnika Grada Pule Elena Puh Belci primila je danas u Gradskoj palači  učenike Tehničke škole Pula koji su ostvarili izuzetne rezultate na Državnom natjecanju učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2019.

Prvo mjesto iz robotike osvojili su učenici Niko Vujić i Vedran Zović pod mentorstvom profesora Denisa Gentilinija. Odazvali su se današnjem prijemu, kojemu se pridružila i ravnateljica Tehničke škole, Sandra Balde, kako bi ukratko prezentirali ono što su uspjeli, svoje znanje i iskustvo s natjecanja.

Vedran i Niko inače su su aktivni učenici, Vedran ide često na natkecanja, a Niko je bio aktivan u Dječjem gradskom vijeću Grada Pule kao osnovnoškolac.

Zamjenica gradonačelnika Puh Belci prije svega iskoristila je priliku i čestitala na osvojenoj nagradi, te rekla kako je ovo divno iskustvo i dobro temelje za daljnje školovanje koje je pred njima. Pohvalila je profesora i ravnateljicu koji podržavaju i daju snagu i materijale djeci da napreduju i budu uspješna.

Učenici su skromno opisali svoje viđenje natjecanja, rekli su kako su se dobro proveli i naradili, te su sretni da im se trud isplatio.
Ravnateljica Balde i profesor Gentilinii zahvalili su Gradu Puli na prijemu i podršci, te rekli kako će se truditi i dalje ovom gradu omogućiti kvalitetan kadar, jer vjeruju u uspjeh i kvalitetu svojih učenika, budućih ljudi, radnika u našem gradu.

Natjecanje se održalo od 26. do 28. ožujka na Zagrebačkom velesajmu i to je najveće strukovno natjecanje u ovom dijelu Europe. Oko 450 najboljih učenika strukovnih škola natjecalo se u više od 40 strukovnih disciplina u kojima su prezentirali svoje kompetencije i vještine u tradicionalnim strukama, kao što su frizerstvo i pekarstvo, pa sve do suvremenih disciplina robotike i mehatronike.

Ovakav način natjecanja novost je u Hrvatskoj, a njime se želi promovirati i popularizirati strukovno obrazovanje te potaknuti učenike završnih razreda osnovnih škola na upis u strukovne škole.

Pin It on Pinterest