Preventivna prometna akcija „Policija i građani voze zajedno“

S ciljem povećanja sigurnosti vozača mopeda i motocikla, Policijska postaja Rovinj- Rovigno i ove je godine provela preventivno-edukativnu akciju `Policija i građani voze zajedno`.

Preventivna akcija održana je 2. svibnja od 10 do 12 sati u Pulskoj ulici u Rovinju, u blizini stanice za tehnički pregled vozila. Osim Policijske postaje Rovinj- Rovigno u akciju su se uključili predstavnici  HAK-a, Stanice za tehnički pregled Rovinj i Prometni redari Grada Rovinja. Cilj akcije bio preventivno djelovanje prema spomenutoj kategoriji vozača, mopeda i motocikala, kao i senzibiliziranje ostalih sudionika u prometu, ponajviše s obzirom na predstojeću motociklističku sezonu te promovirati poželjno ponašanje u prometu, utjecati na smanjenje prometnih nesreća i najtežih posljedica, te podizanje prometne kulture i poštivanja prometnih propisa. Vozačima su podijeljeni letci sa savjetima za sigurnu vožnju, te promidžbeni materijali policije i HAK-a.

Istu akciju proveli su policijski službenici Policijske postaje Umag u ponedjeljak pri čemu se unatoč lošem vremenu odazvao veliki broj posjetitelja. Navedene akcije će se u narednom periodu provesti i na području drugih policijskih postaja. 

Pin It on Pinterest