Od 20. svibnja do 03. lipnja upisi su u Dječje vrtiće Pula

U Gradskoj palači održana je danas konferencija za novinare na kojoj su predstavljeni upisi u vrtiće za pedagošku godinu 2019./2020. koji će trajati od 20.svibnja do 03.lipnja. Konferenciji za novinare prisustvovale su zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, Elvira Krizmanić Marjanović i predsjednica povjerenstva za upise, Irena Brjaković.

Elena Puh Belci uvodno je dala presjek aktivnosti koje su prethodile upisima, a to su nedavno održani dani otvorenih vrata vrtića kojima je Grad Pula osnivač gdje su roditelji sa djecom mogli razgledati prostore, porazgovarati s odgajateljicama i upoznati se sa programima.
Roditeljima već upisane djece dala se mogućnost prelaska u druge dječje vrtiće bez obzira na osnivača te se u tom smislu udovoljilo na 32 zahtjeva roditelja.

Također je navela da se iz proračuna Grada Pule izdvaja 48 milijuna kuna , tj. 11% sveukupnog proračuna ide za vrtiće, što još jednom potvrđuje koliko Grad Pula ulaže i brine za svoje najmlađe.
Dodala je također da putem sustava e-Vrtića kojeg je Pula kao prvi grad u Hrvatskoj uveo još 2013. godine, a zahvaljujući kojem je  smanjena papirnata birokracija prilikom upisa, postupak je znatno transparentniji i jednostavniji, skraćeno je vrijeme čekanja i roditeljima su omogućene financijske uštede u kućnom budžetu, te naravno uz to da  jedinstveni upisi u vrtiće kojima je vlasnik Grad te privatne roditeljima garantiraju iste kriterije upisa, isti način bodovanja te iste cijene. Upravo zbog toga Grad Pula je vodeći suradnik projekta digitalizacijepredškolskog odgoja kojeg provodi Ministarstvo uprave i CARNET na razini cijele Hrvatske.
Predsjednica povjerenstva za upise u dječje vrtiće Irena Brajković naglasila je kako će kao i lani, nakon što pristigne sva dokumentacija za upise, svi zahtjevi biti razmatrani i bodovani te će se objaviti privremena lista. Dodala je i kako će upisi u vrtiće vršiti se na četiri punkta- DV-u Monte Zaro, Mali Svijet na Verudi, vrtiću Centar u Rižanskoj ulici i vrtiću Rin Tin Tin, svakim danom od 8,00 do 12,00 sati, osim srijedom koja je rezervirana za popodnevnu smejnu, odnosno prilagođena zaposlenim roditeljima, te će se ista održavati od 15,00 do 19,00 sati.
Puh Belci kazala je kako su spremi na upise koji će i ove godine biti bez liste čekanja.

Dodala je da su upisu u gradske vrtiće i privatne jedinstveni, transparentni, pravedni, centraliziran i javan proces koji roditeljima garantira iste kriterije upisa, isti način bodovanja, te iste cijene, te na roditeljima ostaje samo da izaberu vrtić kojeg smatraju da je najbolji za njihovo dijete.
Tekst poziva i obrazac zahtjeva preuzeti se može na upisnim mjestima i navedenim službenim stranicama: www.pula.hrwww.dvmalisvijet.hrwww.dvpula.hrwww.rintintin.hr).
Prijedlog liste prvenstva upisa djece bit će objavljen na oglasnim i službenim web stranicama dječjih vrtića kao i službenim web stranicamam Grada Pule. Roditelj/staratelj može podnijeti prigovor u roku od 5 dana od objave Prijedloga liste prvenstva.

Pin It on Pinterest