Započeo Festival okusa i mirisa u edukacijskoj kuhinji EU projekta KeyQ+ na katu Gradske tržnice Pula

Danas je započeo Festival okusa i mirisa u edukacijskoj kuhinji EU projekta KeyQ+ u organizaciji Grada Pule-Pola, Agencije za ruralni razvoj Istre d.o.o. i Tržnice d.o.o. Pula.

Brojni uvaženi gosti podržali su i nazočili današnjem otvorenju Festivala, ispred Grada Pule pročelnik Ureda Grada Aleksandar Matić, u ime Istarske županije Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu Ezio Pinzan, direktor Tržnice d.o.o. Renato Perc, direktor Agencije za ruralni razvoj Istre d.o.o. Igor Merlić, direktorica Turističke zajednice grada Pule, Sanja Cinkopan Korotaj te ostali uzvanici.

Prošlotjednim otvorenjem edukacijske kuhinje EU projekta KeyQ+: Kultura i turizam kao ključevi kvalitete za prekogranični razvoj Italije i Hrvatske, iz programa INTERREG Italija-Hrvatska – KEYQ+ gastro PUNKT ona postaje referentna točka za profesionalce, turiste i građane zainteresirane za kulturu i gastronomiju. U njoj će se i ubuduće održavati inovativne radionice i razni kulinarski događaji namijenjeni građanstvu i turistima, ali i edukativne aktivnosti o povijesti Pule te kroz razne druge aktivnosti nastojati će se očuvati i promovirati autohtone namirnice te istarska jela.  

Nakon svečanog otvorenja edukacijske kuhinje KeyQ+ nastavlja se s proslavom europskih vrijednosti danas i u subotu, 18. svibnja 2019. kad će se s početkom u 11 sati održati drugi dan festivala EU projekta KeyQ+. Festival okusa i mirisa u KeyQ+ gastro PUNKT-u donosi ovoga puta predstavljanje drugačijih menija inovativne kuhinje, koja se temelji na autohtonim proizvodima te će uz mini cooking show donijet posjetiteljima neke drugačije okuse i mirise na 1. katu pulske tržnice. Bit će ovo prigoda da kušate nova jela nastala reinterpretacijom povijesnih recepata. Uz prigodan program, gdje vas i u subotu zabavljaju DJ-i OPG Groovoteke očekuje nas i nastup glumaca Inspirita te uz voditelja Marija Lipovšeka – Battifiacu, pulska tržnica postaje neizbježno mjesto koje morate posjetiti.

Nadamo se da ćete se odazvati te informativni članak, objaviti na Vašim cijenjenim portalima.

Pin It on Pinterest