Pula je spremna za Svjetsko prvenstvo u sportsko-modernom plesu

U pulskoj Komunalnoj palači danas je najavljeno Svjetsko prvenstvo u sportsko-modernom plesu koje će se u Puli održati  u Domu sportova “Mate Parlov” od 22. do 26. svibnja 2019. godine.

Pročelnica Upravnog odjela za kulturu Jasmina Nina Kamber kazala je kako Puležane i njihove goste očekuje veliki svjetski plesni spektakl koji će Pulu pretvoriti u destinaciju plesa. „Osim velikog značaja za kulturu i sport, natjecanje će osigurati i značajan ekonomski faktor kroz povećanje broja noćenja i ekonomske aktivnosti.“ – kazala je pročelnica Jasmina Nina Kamber.

Direktorica Turističke Zajednice Pula Sanja Cinkopan Korotaj kazala je kako Turistička zajednica Pula u potpunosti podržava ovaj projekt koji je postao dodatna ponuda turistima u predsezonsko vrijeme. „Ponovni dolazak ovog natjecanja dokaz je da su svi oni koji su nas ranije posjetili, zadovoljni organiziranjem te da su stekli pozitivne impresije.“ – kazala je direktorica TZ-a Cinkopan Korotaj.

Tatjana Samuele Ban, predstavnica KUD “TASA” i voditeljica studija Art Dance,pojasnila je kako će u Puli nastupiti više od 3000 plesača koji će se natjecati na 3 pozornice u 19 disciplina i 6 kategorija, od hip-hopa do latino plesova, solo, dueta, malih formacija, a održati će se i veteransko prvenstvo u plesu. „U srijedu, 22. svibnja otvaramo Svjetsko prvenstvo ispred Arene u 14,00 sati odakle će krenuti svečana povorka Istarskom ulicom do Trga Forum. Radi sigurnosti u tom će dijelu grada tijekom povorke biti zabranjeno nakratko prometovanje.“ – kazala je Tatjana Samuele Ban poručivši kako organizatori očekuju brojno i veselo društvo sa zastavama oko 30-tak zemalja koje sudjeluju na natjecanju.

Leandro Sanesi, predsjenik organizacije IDF-a, zahvalio se na gostoprimistvu i potpori koju je Grad Pula pružio u organiziranju novog izdanja ovog velikog plesnog natjecanja.
Natjecanje se održava prema pravilima Međunarodne plesne federacije, a zahvaljujući Art Danceu Svjetsko prvenstvo u sportsko-modernom plesu u Puli se održava već četvrtu godinu, i to 2008., 2014., 2018. i sada 2019. godine. Sljedeće godine natjecanje će biti organizirano u španjolskoj Barceloni.

Pula je postala grad plesa, a upravo je spoj kulture, sunca i mora izvrsna prilika za turističku promidžbu jer mnogi od natjecatelja svake godine produže svoj boravak ili se naknadno vrate u Hrvatsku. 
Organizator natjecanja je KUD “Tasa” / “Art Dance Studio ” koje predvode Robert Ban i Tatjana Samuele Ban. Realizaciju manifestacije pomogli su Grad Pula i Turistička zajednica Grada Pule.

Pin It on Pinterest