PULA BRILJIRALA U EKIPNOM DIJELU I PONOVNO OSVOJILA PREGRŠT ODLIČJA

Ukupno sedam medalja na 66. Zagipingu !!!

Na 66. Zagipingu, jednom od najmasovnijih stolnoteniskih natjecanja u Europi za mlade stolnotenisače i stolnotenisačice (od najmlađih kadeta do juniora) proteklog vikenda u Zagrebu na kojem je nastupilo 784 igrača i igračica iz 15 zemalja, Pula je posebno briljirala u ekipnom dijelu natjecanja, osvojivši tri prva te po jedno drugo i treće mjesto.

U kategoriji najmlađih kadetkinja ekipno igralo se pulsko finale. Pula II, odnosno Nikolina Miličević i Aileen Dorić pobijedile su Pulu I, odnosno Miu Buić i Andreu Orbanić) 3:0. Dvije pobjede osigurala je Miličević, a jednu Dorić.

Kod najmlađih kadeta ekipno Deni Vale i Andrej Mrkić osvojili su treće mjesto. U polufinalu su poraženi od slovačko-srpske ekipe Milenium Vršac-Zeder 1:3.

U kategoriji kadeta ekipno Leo Vekić je s igračem Mladosti Rokom Meterom osvojio prvo mjesto! U finalu su 3:2 bili od kombinacije TIS/Dugo Selo.

U najjačoj, odnosno kategoriji juniora ekipno prvo osvojili su Aleks Krstevski i Dorian Kuzmić koji su u dramatičnom finalu s 3:2 nadigrali švedsku ekipu Koping. Briljirao je Krstevski s dvije pobjede, a jednu su izborili Krstevski i Kuzmić u parovima.

Kod najmlađih kadeta i najmlađih kadetkinja Deni Vale poražen je u osmini finala, a Andrej Mrkić u četvtfinalu. Kod najmlađih kadetkinja pet pulskih igračica plasiralo se među 16 najboljih. Nikolina Miličević i Andrea Orbanić ispale su u osmini finala, a Mia Buić, Aileen Dorić i Larisa Putigna u četvrtfinalu.

Kod kadeta Leo Vekić je osvojio drugo mjesto, a Dorian Kuzmić treće. Krstevski je zapeo u četvrtfinalu.

Nagradu za najmlađeg sudionika 66. Zagipinga dobio je Matija Zohil (2012. godište).

Pin It on Pinterest