DIGNANO RUN u subotu 01.06.

Vodnjanska udruga za informiranje građana „Vodnjanski đir“ obavještava vas da će se prva „plogging utrka“ pod nazivom DIGNANO RUN, koja je bila predviđena za 19.05. te odgođena zbog loših vremenskih uvjeta, održati ove subote 01.06., s početkom u 10 sati.

Što je „plogging“?

Iza naziva se krije jedan novi skandinavski trend koji brigu o tijelu spaja s brigom o okolišu. Plogging je, dakle, trčanje tijekom kojeg se čisti okoliš.

Ideja je plemenita, a mnogim sudionicima je poticaj za sudjelovanje upravo ona želja da ostvare uspjeh tako što će prikupiti što veću količinu smeća u što kraćem vremenskom roku.

Sve što vam treba za “plogging” su oprema za trčanje i vreća za skupljanje smeća.

Ovom aktivnošću ne poboljšavate samo svoje zdravstveno stanje, već i stanje okoliša u zajednici u kojoj živite.

U pola sata te aktivnosti sagorjet ćete u prosjeku 288 kalorija, što je 50 kalorija više u usporedbi s “običnim” trčanjem zahvaljujući saginjanju i čučnjevima.

Na koji način je utrka DIGNANO RUN organizirana ?

Prilikom prijave sudionici preuzimaju vrećicu za smeće, latex rukavice, mapu grada sa kontrolnim točkama i kartončić za ovjeru na kontrolnim točkama.

Start i Cilj su na Narodnom trgu, a na rubnim dijelovima grada nalaziti će se kontrolne točke. Natjecatelji sami određuju trasu svog kretanja kroz grad.

Pobjednik utrke mora ući u cilj nakon 60 minuta sa ovjerom najmanje dvije kontrolne točke i najvećom količinom smeća u vreći. Sakupljaju se papiri, limenke, plastične boce – smeće manjeg volumena.

Nakon ulaska u cilj vršiti će se vaganje prikupljenog smeća.

Za sudjelovanje na utrci ne plaća se kotizacija a trkače očekuju i brojne nagrade.

Svim sudionicima utrke po završetku iste organizirana je okrijepa u Taxi pizza Filipo u Vodnjanu. Najuspješnijih 50 trkača dobiva majicu manifestacije, a prva tri pristigla trkača i bogate nagrade.

Važno je istaknuti i humanitarni karakter utrke, u sklopu koje će se, prikupljati sredstva za aktivnosti udruge udruge Naš San Njihov Osmijeh.

Utrka se odvija u organizaciji udruge Vodnjanski đir, a pod pokroviteljstvom Grada Vodnjan-Dignano i Turističke zajednice Vodnjan.

Budite i vi dio ove utrke za zdravije sutra, u kojoj spajamo ljubav prema trčanju i okolišu!

Pin It on Pinterest