Otvoreni 18.Dani Mate Demarina na temu “Novi izazovi u odgoju i obrazovanju”

Pri Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli održan je Međunarodni znanstveni skup 18. Dani Mate Demarina, čija je ovogodišnja  tema  “Novi izazovi u odgoju i obrazovanju”-“New Challenges in Education”.

Ovim međunarodnim znanstvenim skupom poslana je značajna poruka suradnje znanstvenika iz različitih zemalja i područja znanosti da se interdisciplinarnim i multidisciplinarnim pristupom i sinergijom u području znanosti mogu pomicati granice znanja i graditi optimističan pogled u budućnost spreman za sve izazove koje moderno doba nosi sa sobom. 

Skupu se obratila zamjenica gradonačelnika Grada Pule, Elena Puh Belci koja je naglasila kako današnji edukatori  moraju biti vizionari nečega što tek slijedi kako bi prenijeli znanje. 
„Imamo čast da u našem gradu imamo ovako važnu instituciju kao što je naše Sveučilište Jurja Dobrile koje kontinuirano radi na suradnji po pitanju svih segmenata. Želim Vam svima uspješan rad i boravak u našem gradu, nova prijateljstva i daljnju suradnju.“ rekla je Puh Belci.

Čestitke na 18. godina kontinuiteta i truda uloženih u organizaciju i održavanje ovog iznimnog i za područje obrazovanja izuzetnog bitnog međunarodnog skupa uputila je i zamjenica istarskog  župana Sandra Čakić Kuhar.

Ovogodišnji skup je oko teme “Novi izazovi u odgoju i obrazovanju”-“New Challenges in Education” okupio brojne predavače iz Hrvatske i Europe. Organizator skupa je Odjel za odgojne i obrazovne djelatnosti pulskoga Sveučilišta.

Skup na temu „Novi izazovi u odgoju i obrazovanju“ – „New Challenges in Education“ održavaju se na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u Svečanoj dvorani Tone Peruško danas, 30. i sutra  31. svibnja 2019.godine.

Neke od tematske cjelina koje će biti predstavljene su novi izazovi u umjetničkim područjima, učenje, poučavanje i istraživanje u odgoju i obrazovanju, različitosti u odgoju i obrazovanju i odgojno-obrazovni aspekti zavičajnosti.

Pin It on Pinterest