Otvaranje Pulskog ljeta – Na ulicama i trgovima 2019.

U nedjelju, 16.06.2019., održat će se otvorenje manifestacije „Na ulicama i trgovima“ na Forumu u Puli s dva promenadna koncerta.

U 18,45 nastupat će gostujući puhački orkestar iz istočnog Reykjavika, (Island). Orkestar je osnovan 1954.g. i danas okuplja 160 učenika, koji su podijeljeni u 3 orkestra s obzirom na dob i sposobnosti. U posjetu Sloveniji i Hrvatskoj, odnosno u Puli predstavit će nam se njih 50-tak u dobi od 13 do 18 godina. Sviraju klasičnu glazbu, pop i jazz.

U programu s početkom u 20,00 sati učestvuju članice SAKUD-a: OKUD „Istra“, KUD „Uljanik“, KUD „Matko Brajša Rašan“, KUD-SAC „Lino Mariani“, Puhački orkestar grada Pule te Pulske mažoretkinje. Manifestacija će trajati od 16. lipnja do 29. kolovoza 2019.godine. Programi će se održavati na Forumu i Portarati te će se svaka od članica SAKUD-a predstaviti u zasebnom programu u sklopu manifestacije.

U sklopu manifestacije „Na ulicama i trgovima 2019.“ održati će se 22 programa: svečano otvaranje, 9 promenadnih koncerata, 3 folklorne večeri, 4 predstavljanja tradicijske baštine, 1 plesna večer, 15. susret mažoretkinja, te 3 Evergrin koncerta. Programi su namijenjeni svim uzrastima te doprinose obogaćivanju ljetne ponude i stvaranju ugodne ljetne atmosfere u Gradu Puli.

Pokrovitelji programa su Grad Pula i TZ Pula. Organizator je SAKUD Pula, dok su suorganizatori KUD „Uljanik“, KUD „Matko Brajša Rašan“, KUD-SAC „Lino Mariani“, OKUD „Istra“, Puhački orkestar grada Pule te Pulske mažoretkinje.

Pin It on Pinterest